Hoppa till innehåll
Ansök nu
Befattningen erbjuder
Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt.

Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nyanställda och vissa har jobbat länge i Försvarsmakten. Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton.

Som anställd i Försvarsmakten har du möjlighet till tre friskvårdstimmar i veckan när arbetet tillåter det, vilket vi försöker planera in.

Om enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, skolor, försvarsmaktsenheter och staber.

Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dagligen förekommande arbetsuppgifter vid en godsmottagning och förråd:
 • Ta emot gods, inleverera och förråds ställa denna, utlämning av förnödenheter
 • Genomföra åtgärder på förnödenheter enligt gällande instruktion
 • Redovisa förnödenheter i FMs redovisningssystem
 • Genomföra transporter av gods
 • Hantering av materiel
 • Viss vård av fordon och hanteringsutrustning
 • Upprätthålla kontakt med kunder
KRAV
Kvalifikationer
 • Körkort B (manuell)
 • Några års relevant arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda datakunskaper
 • 3-årig gymnasial utbildning som lägst eller annan relevant kompetens som vi bedömer likvärdig
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet att hantera försvarsmaktens redovisningssystem Lift/Prio.
 • Truckkort
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Befattningen är ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Solna
Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Tjf C Serviceförråd Karlberg Per Otternäs eller Avdelningschef Monica Roll, samtliga

nås via växeln 08-584 540 00.

Fackliga företrädare:

OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Lotta Larsson
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
05 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare