Hoppa till innehåll
Cygate AB logotyp

Solution Architect

Ansök nu

Jag heter Marko Holappa och jag är Chief Digital Officer på Cygate och nu söker jag dig som vill vara med på vår digitaliseringsresa. Har du, liksom jag en passion för människa, teknik och verksamhet, och vill jobba i gränslandet där de tre möts, tror jag att du kommer att trivas och utvecklas i rollen som Solution Architect hos oss.

Din nästa möjlighet

Som Solution Architect vägleder du verksamheten i digitaliseringsfrågor och utvecklar våra system som är viktiga hörnstenar i vår verksamhet. Användarna är både våra externa kunder samt våra egna säljare. Tillsammans med utvecklare, arkitekter och produktägare säkerställer du att vi möter verksamhetens behov och krav på flexibilitet, förvaltningsbarhet och skalbarhet.

I denna roll har du stor möjlighet att forma både din roll och de tekniska förutsättningarna för viktiga IT-system på Telia och Telia Cygates. Du kommer att vara är en viktig nyckelspelare i vår ambition att ta fram nya, moderna lösningar i komplexa IT-miljöer.

Vi tror att du intresserar dig lite extra för:

  • Molntjänster (Publika molnplattformar, Multi Cloud, Hybrid Cloud)
  • Systemintegration (REST, API, tjänstekontrakt, ETL etc.)
  • Mikrotjänster (Cubernetes)
  • IaaS (Terraform)
  • Eventbaserad arkitektur (Nats, Kafka etc.)

Exempel på det du kommer att göra:

  • Ta fram HLD/SAD, beslutsunderlag för teknikval och arkitekturmönster
  • Äga taktisk roadmap för arkitekturområdet
  • Stötta vår CDO i både taktiskt och strategiska frågor kring arkitektur och design
  • Driva frågor kring arkitektur i arbetet för att ta fram vår nya dataplattform
  • Stödja verksamheten i att formulera krav och agera bollplank till utvecklarna

Vem är du?

Du har en teknisk bakgrund och har erfarenhet av att driva frågor och aktiviteter kring komplex arkitektur. Du är van att leda både projekt och människor runtomkring dig, samt jobba både taktiskt som strategiskt. Som person är du nyfiken för verksamhetens behov och ifrågasätter gärna vedertagna sanningar. På så vis guidar du andra genom digitaliseringen och med hjälp av din förståelse för modern teknik tar du fram lösningar som möter verksamhetens behov.

Home of Experts

Sedan 1978 är vi nördigast i IT-branschen och med nätverk och säkerhet i vårt DNA kan vi uppmuntra våra kunder att utforska möjligheterna med digitalisering och molntjänster på ett tryggt sätt. Sedan 2006 är vi också en del av Telia Company och det ger oss en stabil grund att stå på. Vi tar med oss kompetens och glädje till alla möten, för vi vet att idéerna som bidrar till de mest hållbara lösningarna hittar oss när vi känner oss trygga och har roligt tillsammans. Vi är generösa och inkluderande i relation till varandra och vi ser mångfald som en möjlighet.

Intresserad?

Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen.

Om du har några frågor gällande den här specifika tjänsten så får du gärna kontakta Marko Holappa på marko.holappa@cygate.se eller på LinkedIn. Bakgrundskontroller är en del av vår rekryteringsprocess.

Välkommen till Cygate - Home of Experts

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 okt. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Cygate is the leading systems integrator for data and telecommunications in the Nordics. With leading-edge knowledge in networking, IT security, telecom, mobility and operations, Cygate creates solutions for IT-infrastructure that increase efficiency and reduce risk levels for companies and organizations. In collaboration with the largest telecom operator in the Nordics as well as with the world's leading IT-suppliers, Cygate offers secure communication solutions based on cutting-edge technology. Cygate is owned by Telia Company and has 650 employees in 21 local offices in Sweden. Diversity enriches our business and our culture. It creates dynamics in our customer meetings, our ways of working and innovation in our teams. We believe diversity makes work more fun. You are most welcome to join us!

Liknande jobb