Solution Architect

Solution Architect

På Cygate får du chansen att hela tiden utvecklas och arbeta med kollegor som är bland de bättre i Sverige på sina respektive områden. Med hjärtan som bankar lika hårt för människor som för teknik förser vi våra kunder med säker IT-infrastruktur och smarta digitaliseringsresor. Men det handlar inte bara om vad vi gör, utan minst lika mycket om hur vi gör det: Vi vill göra det enkelt och roligt att vara människa i teknikens värld. Vi kallar det för Leading With Competence.

Jag heter Marko Holappa och jag är Chief Digital Officer på Cygate och nu söker jag dig som vill vara med på vår digitaliseringsresa. Har du, liksom jag en passion för människa, teknik och verksamhet, och vill jobba i gränslandet där de tre möts, tror jag att du kommer att trivas och utvecklas i rollen som Solution Architect hos oss.

Din nästa möjlighet

Som Solution Architect vägleder du verksamheten i digitaliseringsfrågor och utvecklar våra system som är viktiga hörnstenar i hanteringen av kundordrar. Användarna är både våra externa kunder samt våra egna säljare. Tillsammans med utvecklare, arkitekter och produktägare säkerställer du att vi möter verksamhetens behov och krav på flexibilitet, förvaltningsbarhet och skalbarhet.

Vi tror att du intresserar dig lite extra för:

 • Molntjänster (Publika molnplattformar, Multi Cloud, Hybrid Cloud)
 • Systemintegration (REST, API, tjänstekontrakt, ETL etc.)
 • Mikrotjänster (Cubernetes)
 • IaaS (Terraform)
 • Eventbaserad arkitektur (Nats, Kafka etc.)
 • Optimizely DXP

Exempel på det du kommer att göra:

 • Ta fram HLD/SAD, beslutsunderlag för teknikval och arkitekturmönster
 • Äga taktisk roadmap för arkitekturområdet
 • Stödja verksamheten i att formulera krav och agera bollplank till utvecklarna

CDO Office

Vi är en del i Cygates operativa organisation och ansvarar för våra viktigaste IT-system och deras applikationsförvaltning och vidareutveckling. Vi arbetar nära våra användare inom Cygate och Telia och är en viktig pusselbit för att Cygate ska kunna utvecklas och vara relevanta både internt och för våra kunder.

Vem är du?

Du är nyfiken för verksamhetens behov och ifrågasätter gärna vedertagna sanningar. På så vis guidar du andra genom digitaliseringen och med hjälp av din förståelse för modern teknik tar du fram lösningar som möter verksamhetens behov.

Din personlighet:

 • Du är initiativtagande, idérik och opretentiös
 • Du vill lyckas tillsammans med andra och går den extra milen när så behövs
 • Du är en bra lyssnare och inger trygghet och förtroende genom ditt agerande

Home of Experts

Sedan 1978 är vi nördigast i IT-branschen och med nätverk och säkerhet i vårt DNA kan vi uppmuntra våra kunder att utforska möjligheterna med digitalisering och molntjänster på ett tryggt sätt. Sedan 2006 är vi också en del av Telia Company och det ger oss en stabil grund att stå på. Vi tar med oss kompetens och glädje till alla möten, för vi vet att idéerna som bidrar till de mest hållbara lösningarna hittar oss när vi känner oss trygga och har roligt tillsammans. Vi är generösa och inkluderande i relation till varandra och vi ser mångfald som en möjlighet.

Intresserad?

Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen.

Om du har några frågor gällande den här specifika tjänsten så får du gärna kontakta Marko Holappa på marko.holappa@cygate.se eller på LinkedIn.

Välkommen till Cygate - Home of Experts

Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cygate is the leading systems integrator for data and telecommunications in the Nordics. With leading-edge knowledge in networking, IT security, telecom, mobility and operations, Cygate creates solutions for IT-infrastructure that increase efficiency and reduce risk levels for companies and organizations. In collaboration with the largest telecom operator in the Nordics as well as with the world's leading IT-suppliers, Cygate offers secure communication solutions based on cutting-edge technology. Cygate is owned by Telia Company and has 650 employees in 21 local offices in Sweden. Diversity enriches our business and our culture. It creates dynamics in our customer meetings, our ways of working and innovation in our teams. We believe diversity makes work more fun. You are most welcome to join us!