Engagerad Redovisningschef till Compass Group

Engagerad Redovisningschef till Compass Group

Har du viljan och drivet att bygga vidare på en redovisningsavdelning i världsklass? Älskar du redovisning samt trivs i en roll där du både är operativ och ett bollplank till dina medarbetare? Känner du igen dig - sök då rollen som Redovisningschef på internationella Compass Group!

Vi söker nu en självgående och engagerad Redovisningschef till Compass Group Sverige som trivs i rollen att skapa en vi-känsla i teamet. Som Redovisningschef är du operativ och har du det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen och utveckla funktionen. Du har personalansvar för nio medarbetare och rapporterar direkt till CFO. Du har en nyckelroll i bolaget med möjligheten att fortsätta utveckla system, processer och rutiner för ekonomifunktionen. Du arbetar nära affärsverksamheten och ledningen och har ansvar för att bokslut och årsredovisning. Vidare leder och driver du utredningsfrågor inom exempelvis moms, skatt, intern kontroll och redovisningsprinciper. Som Redovisningschef kommer du att arbeta både strategiskt och redovisningsnära. Du har ett övergripande ansvar för redovisningen och driver redovisnings- och bokslutsprocessen. Du upprättar, utvecklar och kvalitetssäkrar rutiner och processer inom redovisningen samt är delaktig i och har en drivande roll i diverse redovisningsrelaterade projekt.

Compass Group sitter i ljusa och moderna lokaler vid Mall of Scandinavia i Solna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för redovisningen för Norden
  • Ansvar för månads- och årsbokslut (bokslut 0930)
  • Ansvar för upprättande av årsredovisning, INK2 och
  • Implementera och förbättra rutiner, processer och arbetssätt (systembyte 2023-2024)
  • Leda och driva utredningsfrågor inom ansvarsområdet (intern kontroll, moms, skatt, redovisningsprinciper m.m.)
  • Övergripande ansvar för rapportering av skatter och moms
  • IFRS 9, 15, 16
  • Proaktivt identifiera, driva och utveckla samt implementera förändringsprojekt
  • Personalansvar för 9 personer
  • Ansvara för och deltaga i olika större planerade projekt samt diverse ADHOC projekt
Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande och med många års erfarenhet från kvalificerad redovisning. Vi tror att du tidigare haft roller som redovisningsansvarig eller redovisningschef. Du har ett genuint intresse och gedigen kunskap inom redovisning, både löpande och legal. Du har förmågan och erfarenhet av att samarbeta med och leda andra. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du tidigare arbetat i Navision, SAP. Vi förutsätter at du känner dig trygg i svenska och engelska, skriftligt som muntligt. Som person har du ett eget driv och vill kunna påverka och utveckla. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer. Du trivs i föränderliga miljöer och då Atea är ett växande bolag är du en person som triggas av utveckling. Du är strukturerad, lösningsfokuserad, har en god analytisk förmåga och är kvalitetsmedveten.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Atea med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Malin Skotte på malin.skotte@mpya.se eller Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Compass Group Sverige
I Sverige är vi ca 2700 medarbetare som driver fler än 450 restauranger och 10 konferensanläggningar. Vår vision och våra värderingar uttrycker det Compass Group står för. De vägleder oss i våra beslut, handlingar och beteenden, kommer till uttryck i den service vi ger våra kunder varje dag, världen över, och är drivkraften för vårt arbete och vår tillväxt. Vi ska vara en leverantör av måltidsservice och supporttjänster i världsklass, känd för suveräna medarbetare, suverän service och suveräna resultat. Compass Group Sverige är en ledande leverantör av matupplevelser och förstklassig service på fler än 450 enheter runt om i landet. Vår verksamhet omsätter ca 3 miljarder kronor.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 mars 2023 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Compass Group is a leading supplier of dining experiences and first-class service in more than 450 units in Sweden and in another 45 countries around the world. Compass Group offers restaurant and café solutions, facility management services, coffee and vending machines as well as catering and conferences. Among the customers are companies, industries, schools, healthcare clients, hospitals and defense and supplies both private and public sector. The company has a turnover of approximately SEK 3 billion. In Sweden, there are approximately 2,700 employees who run more than 450 restaurants and 10 conference facilities.

Read more at: www.compass-group.se