Hoppa till innehåll
Chromafora logotyp

Utbilda dig till Automationstekniker med garanterad anställning!

Ansök nu
Sverige står inför en stor förändring inom drift, logistik och underhåll där företag ställer om mot en mer automatiserad verksamhet. Branschens behov av kompetens inom bland annat automationsteknik och roller som automationstekniker har därmed ökat markant. För att bidra till branschens kompetensförsörjning inom området har vi på Professionals Nord tagit fram en intensivutbildning för att skapa nästa generations automationstekniker. Efter utbildningen garanteras du en anställning hos oss och ett uppdrag hos vår kund Chromafora.

Information om programmet
Utbildningsprogrammet bygger på metoden Accelerated Learning, som består av kortare teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg för att lyckas i rollen. Under utbildningen utvecklas du inom bland annat mekatronik, elteknik, styrsystem och programmering. Du genomgår en kostnadsfri och betald intensivutbildning på 12 veckor där du även erhåller en månadsvis utbildningsersättning under studieperioden, för att få möjligheten till en raketstart på din nya karriär som automationstekniker!

Programinnehåll:
Uppstartsevent: 28 september
Förstudieperiod: 29 september - 22 oktober
Utbildningsperiod: 23 oktober - 26 januari 2024
Första dag hos Chromafora: 29 januari 2024
Omfattning: Heltid
Utbildningsort: Örebro
Arbetsort efter avslutad utbildning: Stockholm, resor kommer att förekomma i arbetet.

Utbildningsprogrammet är ett nära samarbete mellan Professionals Nord och Chromafora. Efter avklarad examen anställs du av oss på Professionals Nord och under de första 18 månaderna arbetar du som konsult hos vår kund Chromafora. Förutsatt att samarbetet har fungerat väl, är målsättningen och intentionen en fortsatt anställning hos Chromafora. Rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Chromaforas önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Information om tjänsten

Chromafora är en innovativ aktör inom vattenrening och levererar högkvalitativa lösningar till kunder över hela Sverige. De är dedikerade till att förbättra vattenkvalitén och arbetar kontinuerligt med produktutveckling och teknisk innovation för att möta deras kunders behov. Chromafora erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där det för rätt person finns stora möjligheter att växa och utvecklas internt. Som automationstekniker kommer du att spela en avgörande roll i att säkerställa drift och underhåll av deras avancerade vattenreningssystem.

Du kommer bland annat att:
 • Ansvara för drift och underhåll av vattenreningssystem
 • Sätta upp och konfigurera driftmiljöer för nya projekt
 • Samarbeta med drift- och serviceteam för att lösa tekniska problem och optimera systemets prestanda
 • Delta i produktutveckling och implementering av nya automationsalternativ
 • Utföra felsökning och reparation vid tekniska avvikelser eller fel
 • Dokumentera arbete och genomföra strukturerade rapporter
Du erhåller en månadsvis utbildningsersättning under studieperioden

Vi söker dig som
 • Vill jobba som automationstekniker
 • Har ett tekniskt intresse
 • Har tidigare erfarenhet inom relevant erfarenhet exempelvis som elektriker
 • Har fyllt 18 år
 • Innehar B-körkort
 • Talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas under programmet och hos Chromafora långsiktigt. Som person är du noggrann, engagerade och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en förmåga att arbeta självständigt men trivs även att arbeta i team då arbetet kräver det. Det är även av stor vikt att du som person är serviceinriktad och har en förståelse för goda kundrelationer.

Ansökan och rekryteringsprocess
När du ansöker till programmet kommer du inledningsvis att få besvara ett antal frågor där du redogör ditt intresse för utbildningen och tjänsten. Då personliga egenskaper, motivation och engagemang är av största vikt ser vi fram emot att ta del av varför just du ska ta en plats i utbildningen. Efter inskickad ansökan kommer du även att få ett mailutskick med länk till ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga som du behöver genomföra med godkänt resultat för chans att gå vidare i rekryteringsprocessen.

START: September 2023
OMFATTNING: Heltid
STAD: Stockholm, resor kan förekomma i arbete
URVAL: Sker löpande

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Mer info
Kontaktperson
Louise Adrianzon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 sep. 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare