Teknisk Produktspecialist till cleantechbolaget Chromafora!

Teknisk Produktspecialist till cleantechbolaget Chromafora!

Chromafora är ett svenskt innovationsbolag inom cleatech som med unik teknik och patenterade metoder avgiftar förorenat vatten från tungmetaller och PFAS, samt utvinner värdefulla metaller för återvinning. Har du en bakgrund som processingenjör och redo för nästa steg i din karriär? Sök rollen redan idag för möjligheten att vara en del av Chromaforas up-scaling fas och bli en nyckelspelare i bolaget!

OM TJÄNSTEN:
I rollen som teknisk produktspecialist hos Chromafora är ditt huvudsakliga ansvarsområde att hantera, uppdatera samt upprätthålla dokumentation av processparametrar, tekniska specifikationer och automation. Du agerar tekniskt stöd gentemot inköp och är en brygga mellan Chromaforas utvecklingsavdelning, driftorganisationen, leverantörskedjan och kundens behov. I rollen får du möjlighet att vara med och bidra i bolagets utveckling och framtida tillväxt. Du får chansen att vara med och ta fram allt från nya maskiner och produkter till vidareutveckling av befintliga produkter, arbeta med olika stadier från pilot/prototyp till serietillverkning.

Vidare kommer du arbeta nära kunder och leverantörer för att utfärda offerter enligt Chromaforas kravbild och förhandla med leverantörer.. Att inhämta information om användning av produkter och skapande av maskindokumentation, samt följa upp specifikations- och kravbildsförändringar är också en viktig del i din roll.

I rollen ingår även externa kontaktytor, i form av upprätthållande av relationer med leverantörer och vara tekniskt stöd i förhandlingar av kommersiella avtal. Du kommer ha ett nära samarbete med marknads- och försäljningsavdelningen, där ni tillsammans kommer implementera och utveckla försäljningsstrategier för produkter där du agerar som ett tekniskt stöd.

ARBETSUPPGIFTER:
 • Ansvar för maskinspecifikationer såsom ritningar, logik, processparametrar, automationsprogram samt P&ID
 • Ta fram metoder för specifikationsuppdateringar och bygga upp tillfredsställande rutiner och arbetssätt
 • Bistå Supply Chain Managermed tekniskt inköpsstöd
 • Ansvara för identifikationsnummersystem för varje individuell maskin
 • Ansvara för automationsprogramversionshantering
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en civilingenjör- eller högskoleingenjörsutbildning inom maskin eller process alternativt el/industriautomation
 • Har ett par års relevant arbetslivserfarenhet inom området, till exempel som processingenjör eller andra ingenjörsroller
 • Har erfarenhet av dokumentation och hantering av tekniska specifikationer av maskiner eller komplexa tekniska system
 • Har erfarenhet av uppskalning av kommersiell tillverkning av maskin
 • Har grundläggande kunskap i 3D/CAD system
Arbetet i rollen kommer vara dynamiskt och projektdrivet under intensiva perioder. Chromafora är ett litet bolag i en intressant fas där de nu växer och söker dig som vill vara en del av deras utveckling. Det förväntas att du kan arbeta i grupp samt kunna ta egna initiativ. Du kommer ha stort ansvar över att utveckla dina kunskaper och din roll i takt med att företagets behov och resa.

För rollen krävs att du vill bli en del av ett lag. Vi tror att du har ett genuint intresse för tekniken men framförallt ett intresse för miljön. Till sist ser vi att du har en vilja att engagera dig i bolagets produkter och vision.

OM KUNDFÖRETAGET:
Chromafora är ett innovationsbolag inom cleantech som nu är mitt i kommersiell uppskalning av deras unika vattenreningstekniker Selpaxt och Selmext. Vatten är kanske vår mest värdefulla resurs och de renar den från organiska gifter och tungmetaller. I förlängningen kan de också ”fånga” metaller och stoppa för att återföra metaller tillbaka in kretsloppet.

Systemen som de erbjuder består utav en kemisk processdel och en teknisk maskindel som tillsammans utgör ett produktsystem som kan appliceras i olika kundmiljöer.

Som ett led i deras kommersiella uppbyggnad och expansion behöver de öka leveranstakten av containerbaserade vattenreningssystem. De är i ett skede där de skalar upp produktionen av reningssystem från pilotskala och prototypmaskiner mot serietillverkning hos legotillverkare. Chromaforas målsättning är att bli en ledande aktör i sin nisch och utan att bygga upp en egen tillverkning vilket kräver att de agerar med hög kompetens och skicklighet i rollen som beställare mot deras leverantörer och anläggningsbyggare.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Solna, Stockholm med omnejd
 • Rekryteringsansvarig: Elin Dahlqvist
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Sökord: Processingenjör, teknik, Chromafora,Selpaxt, Selmext, processparametrar, automation, Solna, Stockholm, processcheman, P&ID, PLC, 3D, CAD, maskinteknik, industriautomation
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 15 mars 2023 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?