Redaktör till Ambea

Redaktör till Ambea

Ambea är Nordens ledande omsorgsbolag och här ingår affärsområdena Nytida, Vardaga, Klara och Lära. På Nytida ger vi stöd till barn, unga och vuxna inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Inom Vardaga erbjuder vi äldreomsorg som alltid tar utgångspunkt i våra omsorgstagare. Klara står för bemanningslösningar inom vård och omsorg och Lära är vårt utbildningsföretag. Alltid med omsorgstagarens bästa för ögonen. Alltid vägledda av vår vision: Vi gör världen lite bättre, en människa i taget.

Med stora demografiska förändringar och ett växande omsorgsbehov behöver vi behålla och attrahera kompetenta och engagerade medarbetare för att klara vårt uppdrag. Vi tror att ett starkt varumärke och företagskultur byggs inifrån och du blir en viktig del av vårt team. Hos oss kan du utvecklas samtidigt som du gör skillnad för andra.

Tjänsten är placerad på Ambeas servicekontor med cirka 200 medarbetare i fina lokaler vid Mall of Scandinavia i Solna. Vi har ett flexibelt arbetssätt och tillämpar en hybrid arbetsplats utifrån verksamhetens behov.

Arbetsuppgifter
Som redaktör på Ambea arbetar du i en självständig roll med uppgift att planera, producera och publicera innehåll. Det är en bred roll och här kommer du att arbeta både med bolagets webbplatser och även våra sociala och digitala kanaler och ta fram relevant innehåll som skapar intresse och engagemang, såväl internt som externt.

I ditt arbete ingår bland annat research och att utföra intervjuer för att skriva och producera nyheter, artiklar och reportage.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Skriva nyheter, artiklar och reportage
  • Planera, producera och publicera innehåll
  • Ta fram copy till annonser
  • Arbeta med SEO texter
Om dig
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och har kunskap i att producera och distribuera kommunikation till olika målgrupper och utifrån olika syften. Vidare har du en god förmåga att planera, utveckla och uppdatera budskap för digitala kanaler som hemsida, intranät och sociala medier.

Du är en mycket god skribent och du kommunicerar tydligt och förtroendeingivande, anpassat till olika målgruppers förutsättningar och förväntningar. Vi tror att du drivs av att vara med och bidra till vår vision: Vi gör världen lite bättre, en människa i taget.

Du har en god förmåga att anpassa innehåll efter syfte, målgrupp och kanal och du är duktig på att skriva allt från nyheter till reportage. Du är kreativ, har en fingertoppskänsla för rubriksättning och du är bekväm med att skriva SEO-anpassade texter.

Du är strukturerad och duktig på projektledning. Att arbeta självständigt är något du trivs med men du ser dig även som en god lagspelare. Vidare är du nyfiken och har ett stort intresse av att hålla dig uppdaterad inom ditt område.

Mer specifikt ser vi gärna att du har:
  • Eftergymnasial utbildning inom marknad, kommunikation, journalistik eller likvärdigt
  • Flera års relevant arbetslivserfarenhet
  • Meriterande om du har arbetat med texter för sociala medier och/eller film
Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/ Wise Professionals. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se där du får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elin Skarin på elin.skarin@kimm.se

Facklig kontaktperson för Visionen är Magnus Sällström som kan kontaktas via vision@ambea.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av KIMM
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

KIMM är ett affärsområde inom Wise Professionals som arbetar specialiserat med rekrytering och konsultuthyrning inom marknad & kommunikation. Erfarna specialister med bakgrund från branschen matchar bland annat marknads- och kommunikationschefer, Social Media Managers och UX-designers.