Hoppa till innehåll

Erfaren strateg för offentliga affärer Upphandlingsmyndigheten

Vi söker nu en driven och samarbetsorienterad person med intresse och erfarenhet avstrategiskt utvecklings- och analysarbete av offentliga affärer och den offentliga marknaden.

Vår vision är "Sunda offentliga affärer för en hållbar framtid". Värdet av offentlig upphandling närmar sig 900 miljarder årligen, vilket motsvarar en sjättedel av Sveriges BNP. Vi vill bidra till att potentialen i dessa skapar samhällsnytta och nyttjas som strategiskt verktyg för att möta samhällsutmaningar och leder till politiska mål. Det offentliga inköpsarbetet behöver både bli mer faktabaserat och träffsäkert, samt ha en ändamålsenlig styrning.

Som ansvarig för sakområdet offentliga affärer får du en nyckelroll hos oss. Som strateg tänker du långsiktigt och har ett helhetsperspektiv där omvärldsbevakning och analys är viktiga verktyg för att lyckas. Du arbetar proaktivt för att driva myndighetens utveckling och utvecklingen för Sveriges offentliga affärer. Du leder vår långsiktiga och strategiska utveckling i att generera, tillgängliggöra och kommunicera fakta, analys och kunskap om offentliga affärer och dess utveckling. Vi är sedan 2020 statistikmyndighet på upphandlingsområdet och ansvarar också för uppföljning av regeringens strategi för upphandling.

Tillsammans med kollegorna på avdelningen för strategisk styrning bereder du underlag (kunskap, analys och strategi- och riktningsskrivningar) för strategiska vägval och beslut samt för myndighetens strategiska riktning ur ett helhetsperspektiv.

Du rapporterar till generaldirektör inom sakområdet och tillhör avdelningen för strategisk styrning. Där finns utöver avdelningschef, chefsjurist, hållbarhetschef, kommunikationschef, samverkansstrateg, verksjurist samt strateg för ledning och styrning.

Arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:

 • strategiskt planera, följa upp och koordinera inom området och bidra med underlag till ledningsprocessen
 • analysera och förstå omvärld och effekter för att kunna göra strategiska vägval
 • driva utvecklingsarbete och kvalitetssäkring utifrån ett helhetsperspektiv
 • leda utveckling och samordning av myndighetens omvärldsbevakning och analys inom området
 • bidra till utveckling av myndighetens strategi
 • leda interna arbetsgrupper, agera projektbeställare samt delta i beredning av nya uppdrag.

Kvalifikationer

 • relevant högskoleutbildning som exempelvis nationalekonom, jurist, statsvetare eller liknande
 • flera års erfarenhet av offentlig upphandling och inköp
 • flera års erfarenhet från strategiskt arbete eller av arbete i jämförbar roll
 • erfarenhet av utrednings/-analysarbete
 • erfarenhet av att leda verksamhets- och metodutveckling
 • erfarenhet av att leda arbetsgrupper
 • god kunskap om leverantörsperspektivet
 • god förmåga att se helheter, tänka strategiskt och skapa synergier
 • god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

 • erfarenhet av arbete med styrning och uppföljning
 • erfarenhet av såväl offentlig verksamhet som av arbete inom näringslivet
 • erfarenhet av att arbeta konsultativt
 • erfarenhet av att leda i matris

Om dig

Vår verksamhet och matrisorganisation bygger på samarbete över professions- och organisationsgränser. Vi är beroende av olika kompetenser och perspektiv för att lyckas i vårt uppdrag. Du är därför en samarbetsorienterad och kommunikativ ledare som utvecklar hållbara samarbetsrelationer och bidrar med tydliga ramar och riktning. Vi behöver också vara en organisation som är lyhörd för uppdragsgivarens förväntningar och omvärldens förändringar. Det ställer krav på vår förmåga till flexibilitet, lyhördhet och förmåga att kontinuerligt lära.

Vi tror att du är analytisk och har förmåga att se helheter för att förbättra de offentliga affärerna utifrån bägge sidor av marknaden. Du har ett stort samhällsintresse och tror som oss på möjligheterna för offentliga affärer att bidra till ett effektivt, sunt och hållbart samhälle. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa!

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Om Upphandlingsmyndigheten

Upphandlingsmyndigheten jobbar för att de offentliga affärerna ska göra största möjliga nytta för samhället. Vår vision är sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. Tillsammans med andra verkar vi för att fler ska använda den offentliga köpkraftens styrka och möjlighet att bidra till samhällets hållbara omställning och en säker försörjning.

Vi är en modern myndighet som samlar en bredd av kompetenser. I dag är vi cirka 80 medarbetare. Hos oss är det viktigt med samverkan och samarbete i genomförandet av vårt uppdrag, både internt och externt. Vi har en flexibel arbetsplats med tillgång till ljusa och nyrenoverade lokaler i Solna, nära allmänna kommunikationer. Läs mer om vårt uppdrag och oss som arbetsgivare på vår webbplats.

Anställning och ansökan

Vi söker en medarbetare för en tillsvidareanställning och vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Anställningen är på heltid. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Tycker du att detta låter intressant? Skicka din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 29 november 2023. Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du söker tjänsten.

Kontaktpersoner

I denna rekrytering samarbetar Upphandlingsmyndigheten med rekryteringsföretaget Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Åsa Andersson på tel. 073-684 73 29 eller e-post:
asa.andersson@adecco.se

Henrik Grönberg, Saco-S, tfn 08-586 217 16
Helena Rydberg, ST, tfn 08-586 217 03

Välkommen med din ansökan!

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga