Hoppa till innehåll
Adapteo AB logotyp

Inköpare, entreprenörer

Ansök nu
Om jobbet

På Adapteo utvecklar och tillhandahåller vi klimatsmarta byggnader med ständig innovation och hållbarhet i åtanke. Vi förutser en stark tillväxt de kommande åren och avser att ytterligare stärka vår affär och marknadsposition i Sverige och Europa.

Därför har vi nu en spännande möjlighet för en erfaren inköpare för entreprenörer. I denna nya roll i Adapteo Sveriges inköpsfunktion kommer du att vara med och utveckla inköps- och leverantörsstyrningsaktiviteter för entreprenörer.

Vad vi gör

Adapteo är ett ledande flexibelt fastighetsbolag som tillhandahåller anpassningsbara byggnader med hållbarhet i fokus. Vi erbjuder kvalitativa och moderna byggnadslösningar till företag och offentliga verksamheter. Vi bygger och hyr ut anpassningsbara byggnader för användning under kortare eller längre tid. Med en cirkulär och modulär byggteknik kan vi förändra, återanvända, skala upp, skala ner och flytta våra byggnader på ett par veckor. Med en ambitiös hållbarhetsagenda strävar vi efter att leda vägen till en mer hållbar framtid för branschen.

Rollen

Du kommer att arbeta i nära samarbete med interna och externa intressenter och bidra till förbättringen av alla inköps-aktiviteter för spend-kategorierna moduler och direktmaterial i norra Europa. I denna roll kommer du att spela en viktig roll i att utveckla omfattande kategoristrategier för beskrivna kategorier i linje med våra mål och värderingar, men också för att stödja den övergripande transformationen av upphandling i hela organisationen.

Denna roll rapporterar till inköpschefen, som sitter i Solna/Stockholm, Sverige. En viss mängd resande kommer att krävas i rollen.

Ansvarsområde

Du kommer att samarbeta med Group Category Management (facilitator) för att driva och leverera aktivitetsbaserad prissättning (APS) inklusive:
 • Stöda projekt vid implementering och optimering av APS-applikationen; upprätta och kontinuerligt förbättra APS-drivna underleverantörsprismodeller.
 • Driva inköps-initiativ för Underentreprenad, följa etablerade kategoristrategier och leverantörsavtal.
 • Fungera som rådgivare för interna intressenter om underentreprenadsinköp och identifiera möjligheter att optimera efterfrågan och specifikationer.
 • Förbereda och leda upphandlingar och leverantörsförhandlingar, samt slutföra kontrakt med leverantörer.
 • Regelbundet kommunicera och samarbeta med Group level Category Manager (facilitator) för underentreprenad.


För att lyckas i rollen tror vi att du är en duktig kommunikatör som arbetar på ett strukturerat och effektivt sätt. I tillägg tror vi att du har:
 • Universitetsexamen inom teknik, företagsledning eller motsvarande
 • Flera års erfarenhet av upphandling av underleverantörer och aktivitetsbaserad prissättning
 • Goda kunskaper om leverantörsrelationer och förhandlingar
 • Erfarenhet av upphandling inom bygg eller andra tekniska branscher ses som en fördel
 • Starkt nätverksbyggande och vilja att samarbeta, en teamplayer
 • Erfarenhet av tillämpning av upphandlingsstandarder
 • Kunskap om relevant lokal lagstiftning och reglerande miljö
 • Erfarenhet av att driva och genomföra upphandlingsinitiativ
 • Förstå tekniska specifikationer
Vi erbjuder

En utvecklande roll i ett framtidsinriktat företag. På Adapteo kommer du att tillhöra ett team med stor entusiasm och hög kompetens med målsättningen att växa och utvecklas tillsammans.

På Adapteo är medarbetarna företagets viktigaste tillgångar och förvaltas med största omsorg. Hos oss ges medarbetare möjlighet att påverka sin egen arbetssituation och har stor inflytande vid beslut som påverkar. Vidare erbjuder företaget bl.a. friskvårdsbidrag, tjänstepension, hälsorådgivning med IMR och företagshälsovård.

Tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt. Denna position gäller för placeringsort Solna.

Ansökan

I denna rekrytering sker intervjuer och urval löpande, så skicka gärna in din ansökan genom att klicka på "ansök nu" så snart som möjligt. Det går bra att söka med din Linkedinprofil om du föredrar det framför CV. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Peter Holms
Email
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
22 juli 2023 (49 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adapteo är den ledande partnern inom anpassningsbara byggnader i norra Europa. Vi bygger, utvecklar, hyr ut och säljer anpassningsbara lokaler för förskolor, skolor, kontor, vård och boende. Med Adapteos cirkulära byggnadslösningar kan kunderna transformera, skala upp, skala ner och återanvända, allt eftersom behoven förändras. Det är så vi bygger anpassningsbara och hållbara samhällen (se vår cirkulära film här). Adapteos hyresbestånd omfattar 1,3 miljoner kvadratmeter och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Litauen. Vi är idag ca 500 anställda, och har vårt huvudkontor i Stockholm och Vanda. En majoritet av Adapteos intäkter genereras av hyreskontrakt från offentlig sektor.

Adapteo AB har försäljningskontor i Stockholm, Göteborg, Västerås, Umeå och Lund samt lager- och underhållsverksamhet i Enköping och Jönköping. Vi är ett 70-tal anställda runt om i Sverige som är engagerade och arbetar tillsammans för att nå våra mål. Vi har en bra sammanhållning och drivs av att göra det lilla extra för Adapteo.

Adapteos kärnvärden ligger till grund för vår verksamhet och vår kultur. Som medarbetare, kund eller annan intressent ska mötet med Adapteo genomsyras av att vi är Proaktiva, Samarbetsvilliga och Engagerade. www.adapteogroup.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare