Business Project Controller

Business Project Controller

Har du erfarenhet som Business Controller och söker nya utmaningar? Vill du arbeta i ett företag som funnits på marknaden i över trettio år? Nu har du möjlighet att vara med på en tillväxtresa i en viktig och samhällsbyggande roll där fokus är på hållbarhet.

Du utgår från vårt huvudkontor i Solna och arbetar under eget ansvar. Du kommer att rapportera till ekonomichefen i Adapteo AB.

Som Business Project Controller ingår du i ett team som idag består av 6 personer. Utöver ditt team kommer du också att arbeta nära kollegor i andra delar av organisationen främst med projektledarna.

Dina arbetsuppgifter
 • Ansvara för uppföljning av projekt i nära samarbete med projektteamet
 • Analysera lönsamhetskontroll i projekten
 • Samordna budgetprocessen
 • Arbeta med bokslut
 • Analysera finansiell data
 • Arbeta med successiv vinstavräkning
 • Arbeta med interna utredningar och analyser
 • Driva ett aktivt förändringsarbete
 • Ta fram rapporter för att minska manuellt arbete
Din bakgrund
 • Du har en universitets- eller högskoleutbildning i ekonomi
 • Du har minst fem års erfarenhet från en liknande roll
 • Du är mästare på Excel
 • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Kunskaper i finska ses som meriterande
 • Erfarenhet från byggbranschen är meriterande
Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, detaljorienterad och noggrann. Vi söker dig som även är positiv och prestigelös. Att dela med dig av dina erfarenheter i teamet är något du tycker är givande.

Vi erbjuder

En utvecklande roll i ett framtidsinriktat företag. På Adapteo kommer du att tillhöra ett team med stor entusiasm och hög kompetens med målsättningen att växa och utvecklas tillsammans. Du kommer till en varm och generös miljö där det är viktigt att vi har roligt tillsammans.

På Adapteo är medarbetarna företagets viktigaste tillgångar och förvaltas med största omsorg. Hos oss ges medarbetare möjlighet att påverka sin egen arbetssituation och har stor inflytande vid beslut som påverkar. Vidare erbjuder företaget friskvårdsbidrag, tjänstepension, hälsorådgivning med IMR och företagshälsovård.

Ansökan

I denna rekrytering sker intervjuer och urval löpande, så skicka gärna in din ansökan genom att klicka på "ansök nu" så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Peter Holms
Email Mejla Peter Holms
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adapteo är den ledande partnern inom anpassningsbara byggnader i norra Europa. Vi bygger, utvecklar, hyr ut och säljer anpassningsbara lokaler för förskolor, skolor, kontor, vård och boende. Med Adapteos cirkulära byggnadslösningar kan kunderna transformera, skala upp, skala ner och återanvända, allt eftersom behoven förändras. Det är så vi bygger anpassningsbara och hållbara samhällen (se vår cirkulära film här). Adapteos hyresbestånd omfattar 1,3 miljoner kvadratmeter och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Litauen. Vi är idag ca 500 anställda, och har vårt huvudkontor i Stockholm och Vanda. En majoritet av Adapteos intäkter genereras av hyreskontrakt från offentlig sektor.

Adapteo AB har försäljningskontor i Stockholm, Göteborg, Västerås, Umeå och Lund samt lager- och underhållsverksamhet i Enköping och Jönköping. Vi är ett 90-tal anställda runt om i Sverige som är engagerade och arbetar tillsammans för att nå våra mål. Vi har en bra sammanhållning och drivs av att göra det lilla extra för Adapteo.

Adapteos kärnvärden ligger till grund för vår verksamhet och vår kultur. Som medarbetare, kund eller annan intressent ska mötet med Adapteo genomsyras av att vi är Proaktiva, Samarbetsvilliga och Engagerade. www.adapteo.se