Hoppa till innehåll

Ekonomiassistent inom Treasury på deltid till Schneider Electric

Vill du utveckla dina kunskaper inom ekonomi på en finansavdelning vid sidan av dina studier, och samtidigt få en inblick i ett framåtlutat och internationellt företag? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!Om tjänsten

Schneider Electric tillhandahåller energi och automationslösningar, och deras syfte är att ge alla möjlighet att få ut så mycket som möjligt av vår energi och våra resurser, genom att bygga en bro till framsteg och hållbarhet för alla.
Schneider Electric är ett internationellt bolag med över 128 000 anställda världen över. De har ett agilt, öppet och modernt arbetsätt som genomsyrar hela organisationen, och erbjuder stora möjligheter att växa och utvecklas för rätt person. De söker nu en ekonomistudent som vill arbeta deltid vid sidan av studierna. Du kommer att tillhöra Treasury-teamet, och främst arbeta nära Treasury Manager, men även kollegor runt om i andra länder. Du kommer få en gedigen utbildning och stöttning av din närmsta chef, som är mån om din utveckling och trivsel.

ARBETSUPPGIFTER

Treasury-avdelningen hanterar ekonomiska resurser och finansiella frågor, såsom bland annat Cash management, Likviditetsförvaltning, processutveckling och valutariskhantering. Du kommer bland annat att stötta Treasury Manager med att:

 • Hantera avstämningar och bankgarantier.
 • Registrera och följa upp betalningar.
 • Uppdatera likviditetsprognoser.
 • Sätta upp processbeskrivningar och stötta kollegor runt om i världen.
 • Hantera valutasäkring och följa upp fakturor.
 • Utföra olika administrativa uppgifter.


Kvalifikationer
 • Antingen är ett par terminer in i dina studier, alternativt har likvärdig arbetslivserfarenhet sen tidigare.
 • Är student inom ekonomi på universitet/högskola och har minst ett år kvar av studier.
 • Har god systemvana samt grundläggande kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har goda kunskaper i Excel, såsom erfarenhet av att skriva formler etc.
 • Har goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift, då båda språken används i tjänsten. Engelska är koncernspråket.

Vi söker dig som har en vilja att lära sig nytt, och har en prestigelös och flexibel inställning. Du trivs i en föränderlig miljö och har en god kommunikativ förmåga. Vidare är du ansvarstagande, självgående och strukturerad.

Övrig information

 • Start: Januari. Uppdraget pågår i 6 månader med god chans till förlängning.
 • Omfattning: Deltid, ca 9 h/vecka under terminerna (fördelat på 2-3 pass) och möjlighet till heltid under lov. Du kommer lägga schemat ihop med närmsta chef.
 • Placering: Solna, med viss möjlighet till remotearbete, efter introduktion.
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work. Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
01 jan. 2024 (29 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se
http://www.academicwork.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Stockholms stad
Bank, Finans & Försäkring
Företagslogga
Stockholms stad
Bank, Finans & Försäkring
Företagslogga
Stockholms stad
Bank, Finans & Försäkring
Företagslogga