Operativ Underhållsplanerare till SJ

Operativ Underhållsplanerare till SJ

Division Fordon ansvarar för fordonsflottans livscykel och ska säkerställa att i rätt tid leverera hela och rena tåg. Division Fordon ska utveckla och upprätthålla SJ:s fordonspark, säkerställa rätt fordonskvalitet, en effektiv underhållsproduktion genom god planering samt balansering av underhållsbehov och kapacitet. Allt detta i samarbete med underhållsleverantörer. Hagalunddepån är SJ:s största depå med ca 370 anställda och 32 000 avgångar/år. I Hagalunddepån sker många olika aktiviteter med ansvaret att operativt styra underhållet för samtliga SJ:s fordon.

Vår depå i Hagalund står inför stora utmaningar med ökad trafikvolym, nya aktörer och ökad nyttjandegrad av verkstäder och anläggningar. För att klara av detta genomgår depån många spännande förändringar där vi bland annat ändrar om vår organisation och implementerar nya arbetssystem. Nu söker vi en Operativ Underhållsplanerare som vill vara på denna förändringsresa och säkerställa att vi levererar hela och rena tåg i tid!

Arbetsuppgifter
Som Operativ Underhållsplanerare ansvarar du för att planera förebyggande och avhjälpande fordonsunderhåll för SJs fordonsflotta. Ditt mål är att fordonstillgängligheten når eller överstiger ställda måltal och att depån har en förmåga att leverera hela och rena tåg i tid till kund. Arbetet sker i samverkan med olika enheter och underhållsleverantörer (t.ex. Euromaint, Mantena, ISS, Trafikverket och Sodexo). Genom god planering och ett starkt lösningsfokus är du med och skapar samt säkerställer veckoplaneringen.

Du blir länken mellan det operativa och det strategiska i SJs underhållsplanering där du strävar efter att optimera underhåll, tursättning och fordonsflottans driftsäkerhet. Du arbetar i en operativ och föränderlig miljö där förutsättningar snabbt kan förändras pga. exempelvis trafikstörningar, något som ställer krav på anpassningsförmåga och beslutsamhet.

Tjänsten är placerad i Hagalund och du rapporterar direkt till chef för Platskontroll.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning med inriktning logistik eller motsvarande. Vi tror att du antingen har något eller ett par års erfarenhet från en liknande roll eller är nyexaminerad med en vilja att utvecklas inom produktionsplanering. Du har goda datorkunskaper, är tekniskt lagd och har goda kunskaper i Excel. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en analytisk person med en stark förmåga att se samband och konsekvenser. Du är strukturerad, noggrann och metodisk samtidigt som du har en hög kommunikativ förmåga och kan samarbeta med såväl interna som externa samarbetspartners. Då tjänsten verkar i en dynamisk arbetsmiljö är det viktigt att du har en god anpassningsförmåga och kan hitta lösningar i komplexa situationer som kan uppstå.

Ansök redan idag – det är enkelt!
Vill du vara med på en spännande och utvecklande resa tillsammans med oss? Ansök redan idag, dock senast den 25 juni 2018. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Julia Winberg 0735 - 27 09 05.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sj.se/#
Sista ansökningsdag 25 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

SJ är Sveriges första och största tågoperatör- vår ambition är också att vara Sveriges bästa. Vi söker därför dig som kan hjälpa oss att ge våra kunder bästa möjliga service. Vi erbjuder alla våra medarbetare tillgång till bra förmåner som till exempel friskvård och motion samt möjligheter till kompetensutveckling för att avancera inom företaget. Läs mer om SJ