Marknadsområdeschef Öst

Marknadsområdeschef Öst

Wästbygg Projektutvecklings syfte är att förbättra människors livsmiljöer. Vi vill utveckla och bygga framtidens bostäder, skola och generationsboenden där gamla och unga möts i miljöer som underlättar för den som lever och verkar där. Detta gör vi utifrån vår värdegrund som handlar om att agera klokt, kreativt och med ett stort hjärta.

I vårt arbete ansvarar vi för hela kedjan från markförvärv och tillståndsprocess, försäljning utifrån egna affärsmodeller och att rätt produkt utvecklas på rätt plats, samt för att genomförandet till nyckelfärdig byggnad realiseras i samarbete med vårt entreprenadbolag. Med en solid grund att stå på är vår målsättning framåt att bygga upp en större organisation och en bred portfölj av utvecklingsprojekt och affärsrelationer i hela landet.

Ditt ansvar
I rollen som Marknadsområdeschef är du ansvarig för vår affärs- och projektutvecklingsverksamhet, dess organisation och ekonomi inom det geografiska området vi kallar Öst (Stor Stockholm med kranskommuner). Marknadsområdeschefen säkerställer att mål för försäljning och ekonomiska resultat nås genom prognosarbete och ekonomisk uppföljning av löpande affärer och projekt. Likaså ansvarar rollen för att organisationen är rätt dimensionerad, att verksamheten bedrivs enligt våra uppsatta affärsmål och riktlinjer samt att samarbete och samverkan med koncernens entreprenadbolag utvecklas.

Marknadsområde Öst befinner sig idag i ett skede av förändring, där det finns en stor portfölj av projekt som behöver bearbetas ytterligare för att kunna realiseras i den takt som är planerad. Arbetet kommer att innebära utveckling av befintlig fastighetsportfölj liksom att genomföra förvärv av nya fastigheter tillsammans med medarbetarna. Marknadsområdet står således inför en kraftig tillväxt de närmsta åren, vilket kommer innebära en organisatorisk utmaning i såväl rekrytering som kulturbyggande. En viktig del i arbetet kommer vara att säkerställa våra interna processer och samarbete mellan olika enheter.

I rollen ingår personal- och arbetsmiljöansvar för marknadsområdets medarbetare. Marknadsområdeschefen rapporterar till VD och sitter med i bolagets ledningsgrupp.

Din personlighet
  • Skapar tillit
  • Självgående
  • Strukturerad
  • Resultatorienterad
Dina kvalifikationer
  • Mångårig erfarenhet från affärs-, och/eller projektutveckling inom fastighetsutveckling eller bygg/entreprenadbolag
  • Ledarerfarenhet
  • Högskoleutbildning inom samhällsbyggnad/arkitektur, byggteknik, lantmäteri eller annan relevant utbildning
  • Kontaktnät inom fastighetsbranschen
Övrig information
Sista ansökningsdag: 2020-03-08, då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Tillträdesdag: Snarast, enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Magnus Björkander VD (040-655 78 14), eller Anders Jansson HR-chef (031-385 11 50).

Wästbygg Gruppen omfattas utav kollektivavtal mellan Sveriges Byggindustrier och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Wästbygg Gruppen! Ett entreprenad- och projektutvecklingsföretag som varit verksamma sedan 1981. Vi har stor kunskap om att utveckla och bygga flerbostadshus, kommersiella fastigheter och industri- och logistikanläggningar. Vi lägger stor vikt vid en schysst kultur och tror att goda relationer skapas genom att vara tillmötesgående och ärliga. Med professionalitet och hjärta skapar vi bättre livsmiljöer för fler.