Redovisningsspecialist till Veidekke

Veidekke · Ekonomi · 3 aug

Om jobbet

Veidekke är Skandinaviens fjärde största entreprenad- och bostadsutvecklingsföretag med en total omsättning på ca 30 mdr NOK. Veidekke har funnits sedan 1936 och har aldrig gått med förlust. Vi har en stark företagskultur som bygger på tydliga värderingar (profesjonell, redelig, entusiastisk och grensesprengende) och tror på en hög grad av frihet under ansvar. Genom ett unikt program för personalägande, där alla erbjuds samma möjlighet, äger vi som arbetar inom Veidekke närmare 15 procent av företaget vilket skapar motivation och ger företaget en möjlighet att agera långsiktigt.

Inom Veidekke är HMS - hälsa, arbetsmiljö och säkerhet - jämställt med de ekonomiska målen. Vi tror på involvering för att på det sättet uppmuntra och ge utlopp för allas engagemang och kunskap. Därför utsågs Veidekke till ”Årets lean-byggare 2015” och arbetar nu vidare på att bli Sveriges mest involverande företag, såväl internt som mot våra kunder, leverantörer, samarbetspartners samt det omgivande samhället.

Till Veidekke Entreprenad AB söker vi nu en Redovisningsspecialist till huvudkontoret i Solna. Veidekke Entreprenad omsatte 8 miljarder SEK och hade ca 1 700 anställda år 2016. För mer information, www.veidekke.se.

Vill du arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och ta ett koordinerande ansvar för redovisning och rapportering? Vill du stötta och coacha medarbetare i redovisningsfrågor, utan att för den sakens skull ha det formella personalansvaret? Och vill du arbeta i en roll med många kontaktytor internt, där utveckling och förbättring av internredovisningen är i fokus? Då är detta en tjänst för dig!

Detta söker vi
Veidekke har haft en stark tillväxt de senaste åren och som ett led i detta behöver ekonomiavdelningen stärkas upp med en Redovisningsspecialist. Vi söker en person som vill ha en avancerad roll inom redovisning, med fokus på att säkerställa bokslut och rapportering, stötta kollegor inom redovisningsfrågor samt arbeta med utvecklings- och förbättringsprojekt inom såväl extern- som internredovisningsområdet.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara följande:
  • Stödja, koordinera, utveckla och säkerställa kvalitet i boksluts-, årsredovisnings- och rapporteringsarbete
  • Projektredovisning
  • Skatte- och momsfrågor
  • Kontakter med myndigheter, bank och revisorer
  • Ansvara för att följa aktuella regelverk inom redovisningsområdet
  • Intern kontroll
Du kommer att vara organisationens specialist inom redovisning och utgöra en viktig kugge i allt det utvecklings- och förbättringsarbete som drivs inom redovisnings- och rapporteringsområdet. Du har även operativ roll, då du stöttar i det som behövs inom redovisning, bokslut och rapportering. Att du är operativ kommer även att vara viktigt för att få en förståelse för flödena och därigenom kunna stötta övriga medarbetare i gruppen.

Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter en gedigen erfarenhet inom redovisning och rapportering. Du har med framgång drivit interna utvecklingsprojekt inom redovisningsområdet. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av projektredovisning och Agresso.

Du som person
I rollen som Redovisningsspecialist är det viktigt att vara en strukturerad och kvalitetsmedveten person som har såväl viljan som förmågan att dela med sig av sin kunskap. Du värderar ett gott samarbete med såväl dina kollegor som övriga kontaktytor i organisationen, samtidigt som du har förmågan att säga ifrån och ta egna beslut. Du är en prestigelös och uthållig person som orkar driva saker och ting vidare, även om du stöter på hinder längs med vägen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Veidekke med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35 på Prodiem.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Solna
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Redovisningsekonom
Publicerad

63 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 aug

Om företaget