Business Controller med BI-inriktning till Veidekke Entreprenad

Business Controller med BI-inriktning till Veidekke Entreprenad

Har du en hög ambitionsnivå i att leda, motivera, inspirera och föregå med gott exempel? Vill du arbeta i ett växande bygg- och anläggningsföretag med stark värdegrund som ser kraften i medarbetaren som den självklara framgångsfaktorn?

Vi söker en Business Controller med stort IT-intresse! Rollen är tvådelad, dels sedvanligt controllingarbete dels utvecklingsarbete.

Rollen innebär att du arbetar med vidareutveckling av rapporter, rutiner och verktyg baserade på bolagets datalager med hjälp av PowerBI. Du kommer att leda och delta i utvecklingsprojekt för att uppdatera/utveckla/förnya rapportstruktur och IT-system inom ekonomiområdet.

Du har ett stort engagemang för controllingfrågor och du trivs med att arbeta med analyser, skriva rapporter, kommentarer samt att ta fram beslutsunderlag. Du har en god förståelse för hur analyser och rapporter kan bidra till Veidekkes utveckling.

Du blir del av teamet Controllinggruppen där vi arbetar tillsammans och ingen uppgift är för liten för att nå våra gemensamma mål. Vi är alla delaktiga i interna diskussioner och utmanar befintliga arbetssätt för att förbättra våra processer. Du drivs av att ta egna initiativ och har god handlingskraft för att driva förändringar framåt på ett självständigt sätt.

Beskrivning av tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller:
  • Månatlig resultatuppföljning och resultatanalys, skriva kommentarer och rapporter
  • Utveckling och uppföljning av nyckeltal
  • Lönsamhetsanalyser, powerpointpresentationer och andra ad hoc-analyser
  • Bygga och vidareutveckla rapporter byggda i PowerBI för att stödja controllers och chefer
  • Stödja övriga funktioner som marknad, inköp och linjen i övrigt med datasammanställningar av projektverksamheten
  • Delta i koncernövergripande projekt och affärsområdesprojekt
  • Föreslå åtgärder för att öka effektivitet och lönsamhet i samarbete med verksamheten
  • Leda eller delta i utvecklingsprojekt som syftar till att modernisera IT-miljön med särskilt fokus på ekonomi och finans
  • Bidra till fortsatt utveckling av verktyg, rutiner och processer samt att utbilda i dessa
  • Systemansvarig för PowerBI ur ett ekonomiperspektiv
Du rapporterar i rollen som Business Controller till Controllerchef och tillhör vår centrala controllergrupp på 4 personer. Du har din huvudsakliga arbetsplats på bolagets kontor i Solna Business Park.

Vem är du?

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande. Du har en god bas i redovisning och har sedan arbetat minst 5 år som Business Controller. Vi vill att du har erfarenhet från entreprenadbranschen och erfarenhet av storbolag är önskvärt liksom kunskaper i Agresso (UBW). Även erfarenhet från förvärv av bolag och/eller integration av förvärvade bolag är en merit.

Som person är det viktigt att du är ödmjuk, lyhörd och kommunikativ. Du kan agera bollplank samt ställa krav på ett smidigt sätt. Det är viktigt att du har en pedagogisk ådra då du har många olika kontaktytor i organisationen. Du är trygg i din kompetens och trivs med att driva och delta i projekt på ett självständigt sätt. I din roll som Business Controller kommer du att initiera förbättringar avseende arbetssätt, systemstöd och verksamhetsinriktade projekt. Samtidigt trivs du med att ingå i ett team där man hjälps åt och samarbetar för att nå uppställda mål, du är prestigelös och hjälper till där det behövs. Du är givetvis strukturerad och noggrann och mån om att leverera med hög kvalitet.

Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Veidekke Entreprenad med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande och tillsättningen kommer att ske skyndsamt. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Nadja Linder
Telefon 070-796 95 97
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 19 mars 2021 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Veidekke är Skandinaviens fjärde största entreprenadföretag med en total omsättning på ca 39 miljarder NOK (2019). I Sverige har vi ca 2400 anställda och en omsättning på ca 12 miljarder SEK (2019).

Veidekke är inget vanligt företag. Visserligen bygger vi allt från sjukhus, kontor, skolor, bostäder till broar, vägar och tunnlar, men det är vår syn på människor som är annorlunda. Veidekke är en idé om hur människor tillsammans kan skapa bättre resultat. Vi tror på involverande krafter och kollektiv intelligens. Vi tror att människor kan åstadkomma mer genom samarbete.

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror att engagemang och involvering är grunden för framgång. Vi på Veidekke vet att involvering gör vårt arbete roligare, effektivare, säkrare, mer innovativt, ger bättre kvalitet - och dessutom lönsammare. Därför involverar vi alltid flera parter i våra projekt - från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slutkund.

Vi tror att även du motiveras av att arbeta inom och dela Veidekkes värderingar. Läs gärna mer på www.veidekke.se

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.