Redovisningsansvarig Joint Venture till Veidekke Eiendom AB

Redovisningsansvarig Joint Venture till Veidekke Eiendom AB

Har du erfarenhet från fastighetsbolag och/eller Joint Venture?
Är du engagerad och kommunikativ och trivs med många kontaktytor?
Har du en gedigen redovisningserfarenhet?

Då kan denna roll som redovisningsansvarig Joint Venture hos Veidekke Eiendom vara nästa utmaning för dig!

Beskrivning av tjänsten

I rollen som redovisningsansvarig Joint Venture kommer du att vara placerad på Veidekke Eiendoms kontor i Solna. I september flyttar kontoret till nya och moderna lokaler i Arenastaden. Du rapporterar till ekonomichef och ingår i en grupp om ca 10 personer (koncernredovisning, bolagsekonomer och reskontra), vilka tillsammans hanterar ca 300 dotterbolag. Du kommer att arbeta nära chefen för Joint Venture. I rollen har du ett eget bolagsansvar för ett antal bolag inom Joint Venture. Rollen är operativ men även strategisk och du kommer att ha många kontaktytor, internt som externt, och få arbeta inom hela redovisningsområdet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara:
  • Ansvar för ett antal Joint Ventures (idag 7 bolagsgrupper)
  • Konsolidering av dessa bolag och rapportering till koncernavdelningen
  • Löpande bokföring, bokslut och årsredovisning, ej reskontror
  • Ansvar för moms, skatter och avgifter
  • Granskning av Joint Venture aktiviteter (I/C, mgmt fee etc) och avtal
  • Analyser av balans- och resultaträkningar
  • Rapportpaket till Joint Venture partners
  • Bolagsformalia
  • Delaktig att ta in och sätt upp nya Joint Ventures
  • Finansiering och likviditetsplanering
Vem är du?

Vi söker dig med en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande. Vi ser gärna att du har minst 5-7 års erfarenhet av praktiskt redovisningsarbete och bokslut och har du erfarenhet från fastighetsbolag, bostadsutveckling och/eller Joint Venture så är det en stor fördel. Du har erfarenhet av K3 och är van vid att upprätta skattedeklarationer och årsredovisningar. Då rollen innefattar många kontaktytor så är det viktigt att du kommunicerar obehindrat på svenska i både tal och skrift. Du är en mycket god användare av Excel och det är meriterande om du har arbetat i Agresso.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och för att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är proaktiv, engagerad och drivande. Då rollen är utåtriktad behöver du vara kommunikativ och relationsbyggande med många olika motparter. Du är prestigelös och serviceinriktad men har även en hel del integritet. Vi ser att du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du trivs att arbeta i ett team.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Veidekke Eiendom med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733 - 84 20 22. Pga semestertider kommer frågor att besvaras och intervjuer påbörjas från och med 10:e augusti. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Magnus Nilsson
Telefon 0733-84 20 22
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 25 sept 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. De senaste fem åren har Veidekke vuxit i Sverige och har som mål att bli den bästa aktören på den svenska marknaden.

Veidekke Eiendoms verksamhet innefattar hela processen inom bostadsutveckling, från idé, mark- och fastighetsförvärv, planprocess och projektering till försäljning, produktion och inflyttning. Utvecklingsprojekten är i huvudsak helägda av Veidekke Eiendom, men projekt drivs även i partnerskap och gemensamägda bolag med andra affärsutvecklare, markägare och/eller investerare. Veidekke Eiendom utvecklar såväl bostadsrätter som äganderätter och hyresrätter och är verksamma i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne. Veidekke Eiendom omsätter drygt 2 miljarder kr och kommer under snar framtid att brytas ut ur Veidekke koncernen.

För ytterligare information, se www.veidekke.se

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.