Verksamhetsutvecklare – Svensk Kärnbränslehantering AB

Verksamhetsutvecklare – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
Enhet Verksamhetsstyrning ansvarar för att stödja vd och avdelning Finans och Affärsstöd med intern styrning och ledning av företaget. Inom ramen för vår enhets verksamhetsområde ligger att stödja vd med övergripande strategiarbete, mötesplanering, risksamordning, operational excellence och centrala rutiner i vårt ledningssystem. Vidare jobbar vi med framtagande av mötesunderlag till SKB:s styrelsemöten, ägarmöten och chefsmöten. Utöver detta ansvarar enhet Verksamhetsstyrning även för övergripande fastighetsfrågor. I enhetens ansvar ligger också att samordna och driva avdelningens kvalitetsarbete. Vi behöver nu stärka vår enhet med ytterligare en person.

Vad du kommer att göra
I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du tillsammans med enhetschefen att stödja vd och avdelningschefen med den interna styrningen, samordningen och utvecklingen av SKB.
  • Vara delaktig i arbetet med strategiska verksamhetsutvecklingsfrågor och löpande initiativ för effektiviseringar inom SKB
  • Tillsammans med enhetschefen och avdelningschefen stödja vd med den interna styrningen och ledningen av SKB, framförallt genom handläggning av löpande operativa frågor
  • Stödja enhetschef, avdelningschef och vd genom framtagning av beslutsunderlag, mötesunderlag och presentationer

Vi söker dig som har
  • Civilingenjörs- eller civilekonomexamen eller har annan relevant högskoleexamen
  • Minst fem års erfarenhet från arbete med strategiska verksamhetsutvecklingsfrågor
Då arbetet innebär en stor andel operativt arbete läggs stor vikt vid att du har god förmåga att leverera i tid och med efterfrågad kvalitet. Du kan uttrycka dig väl i tal, skrift och i presentationer. Det är en förutsättning att du har lätt för att samarbeta samtidigt som du har förmåga att driva frågor och arbeta självständigt. Arbetet medför många kontakter internt och externt, varför du måste ha god social förmåga.

Det är meriterande om du har
Det är meriterande om du har arbetat i en ledningsstab och har en bakgrund som managementkonsult.

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Desirée Comstedt, 070-253 01 54
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Flexibel (Östhammar, Solna, Oskarshamn)

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 5 maj 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (13 dagar kvar)