Vattenfall Customers & Solutions söker nu en Strategy Advisor!

Vattenfall Customers & Solutions söker nu en Strategy Advisor!

Är du intresserad av att driva strategiprocesser och att ha en nyckelroll i arbetet att driva förändring och innovation? Då kanske vi har en tjänst som passar dig!

I Customers & Solutions erbjuder vi fossilfri el och tjänster till våra företags- och konsumentkunder. Inom Customers & Solutions Nordic är digitalisering en av våra mest prioriterade områden och vi har som mål att bli fullt digitaliserade i vårt kundgränssnitt såväl som våra interna processer.

Strategy & Business Support, inom Customers & Solutions Nordic, stödjer våra operativa försäljningsenheter inom ett brett spektrum av områden som; IT-portföljförvaltning, projektledning, strategi och innovation samt hantering av regulatoriska frågor.

Ansvarområde och arbetsuppgifter
Som Strategy Advisor är du med och driver strategiprocessen och den övergripande strategiska agendan för Business Unit Customers & Solutions Region Nordic. Du är också en nyckelresurs i vårt arbete med att driva förändring och innovation inom affärsområdet.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Strategy Advisor är:
 • Driva arbetet med att utveckla våra affärsstrategier
 • Kontinuerlig utveckling av strategiprocessen inom affärsområdet
 • Löpande arbete med omvärldsbevakning och annan marknadsresearch
 • Genomförande av strategiska affärsanalyser
 • Beredande och framtagande av analyser och underlag för beslut
 • Utveckling av innovationsprocesser- och metoder
 • Leda workshops och hålla presentationer för affärsområdets ledning och andra intressenter
 • Bedriva självständigt utredningsarbete samt arbeta i projekt

Vi erbjuder

En möjlighet att arbeta i ett företag med sunda värderingar, en god balans mellan arbete och fritid och en reell möjlighet att direkt påverka vår affärsverksamhet och vår ambition att möjliggöra för fossilfritt liv inom en generation. Du kommer att ingå i ett i team med erfarna medarbetare med hög kompetens och god team spirit. Du har möjlighet att arbeta direkt mot ledningen inom affärsområdet och kommer också få möjlighet att sätta din prägel på hur vi inom BU Region Nordic utvecklar vår innovationsverksamhet.

Kvalifikationer
 • Universitetsutbildning inom juridik, teknik, ekonomi, statsvetenskap eller annan relevant inriktning
 • 5+ års erfarenhet från roller relaterade till strategiutveckling och innovationsledning
 • Meriterande med erfarenhet från energibranschen och/eller som managementkonsult
 • Meriterande med erfarenhet av arbete med utveckling av nya produkter och tjänster, alternativt framtagande av metoder och processer för utveckling och innovation.
 • Flytande Svenska och Engelska i såväl tal som skrift. Övriga nordiska språk är meriterande.

Du som person

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dem framåt på ett strukturerat och överblickbart sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i ditt yrkesliv och har lätt att skapa kontakter och att upprätthålla relationer. Du uppfattas av andra som en kunskapsbank och tycker dessutom om att dela med dig av dina kunskaper. Din språkliga förmåga är väl utvecklad, såväl i förståelse av komplex information som i din förmåga att själv formulera det komplicerade i en lättbegriplig form. I allt du gör har du ett brett strategiskt perspektiv samt förmågan att se de långsiktiga konsekvenserna av beslut och skeenden.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och attraktivt företag och vi strävar efter att vara en bra förebild för mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, etnicitet, ålder, transgenderidentitet eller uttryck, religion eller annan tro, funktionshinder eller sexuell läggning.

Placeringsort Solna, Stockholm

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Johan Nerfeldt, johan.nerfeldt@vattenfall.com. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com.

Fackliga representanter nedan nås via växeln: 08-739 50 00. Per Svensson (Akademikerna), Jens Morell (Unionen), Cecilia Bodin (Ledarna), Mikael Mukka (SEKO).

Vi välkomnar din ansökan, inklusive CV och personligt brev senast den 22 maj 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Drogtest är obligatoriskt för alla anställningar inom Vattenfall.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (4 dagar kvar)