Teknisk specialist – Vattenfall Eldistribution

Teknisk specialist – Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Som teknisk specialist inom högspänningsapparater kommer du tillhöra gruppen Nätteknik vars ansvar är att säkerställa tekniskt innehåll i planering och genomförande av anläggningsinvesteringar och utgöra ett anläggningstekniskt specialistkompetensstöd till verksamheten. Vi omsätter anläggningsstrategier, drifterfarenheter och utvecklingsprojekt till faktiska standardiserade lösningar som ska implementeras i verksamheten. Gruppen präglas av hjälpsamma, trevliga och ambitiösa kollegor som alla är specialister inom sitt område.

Du kommer att
Gruppen behöver förstärkas med en specialist inom primära högspänningsapparater med fokus på transformatorer, gasisolerade ställverk (GIS) och brytare. I rollen ingår bland annat följande:
 • Kravställning av anläggningsutformning i projekt och övergripande.
 • Skriva/kvalitetssäkra tekniska specifikationer inför upphandlingar.
 • Medverka i diskussioner med leverantörer, både övergripande och i samband med projektleveranser.
 • Säkerställa kvaliteten på de nya anläggningarna i samverkan med projektledaren.
 • Medverka vid anbudsutvärdering för stora projekt gällande apparatfrågor.
 • Samverka med övriga avdelningar i framförallt investeringsprojekt, men även gällande underhåll- och anläggningsförvaltningsfrågor.

Vi söker dig som
 • Har en elkraftteknisk ingenjörsutbildning på universitets- eller högskolenivå.
 • Har gedigen erfarenhet av elkraftfrågor och är väl förtrogen med elnätets uppbyggnad och funktion.
 • Har djup kunskap och erfarenhet från arbete med högspänningsapparater såsom transformatorer, gasisolerade ställverk (GIS) och kopplingsapparater.
 • Har goda kunskaper om starkströmsföreskrifter/ESA /Normer/Tekniska riktlinjer.
 • Körkort klass B.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du som söker har ett genuint tekniskt intresse med goda kunskaper om högspänningsapparater. Du är trygg i din arbetsroll där du arbetar strukturerat, analytiskt och lösningsorienterat. Samarbete, kommunikation och kundfokus ser du som viktiga framgångsfaktorer. Vidare kan du agera självständigt och driva problemställningar till en lösning. Du har också lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information
Rekryterande chef: Kenneth Huss, 070 734 39 51
Rekryterare: Matilda Karlsson, 070 235 28 58

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Kraftsystemspecialist
Placeringsort: Solna, Trollhättan eller Luleå
Sista ansökningsdatum: 20 November

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ca 850 000 privat- och företagskunder.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)