Säkerhetsingenjör – Svensk Kärnbränslehantering AB

Säkerhetsingenjör – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Vi söker en Säkerhetsingenjör som kan förstärka gruppen Säkerhetsredovisning SFR/PSU inom enheten Säkerhetsredovisning och krav.

Här kommer du att arbeta
Avdelning U utvecklar SKB:s anläggningar och transportsystem. Enheten Säkerhetsredovisning och krav (UK) hanterar frågor kopplade till kravhantering, säkerhetsredovisning, uppdatering av SAR/STF, säkerhetsanalyser, yttre miljö och licensiering.

Medarbetarna inom enheten kan arbeta inom alla dessa områden oavsett grupptillhörighet, men enheten kommer att delas upp i tre grupper. Grupperna blir Kärnbränsleförvaret, Clab/Clink och SFR/PSU.

Generellt ligger tyngdpunkten för gruppen SFR/PSU på säkerhetsredovisningen för SFR och PSU, utveckling och tillhandahållande av metodiker för deterministisk och probabilistisk analys av säkerhet under drift, samt att följa upp tillämpning av principer för säkerhetsklassning.

Vad du kommer att göra
  • Löpande utveckla och uppdatera befintlig Säkerhetsredovisning (SAR) Allmän del för i första hand SFR
  • Delta i framtagning av Preliminär Säkerhetsredovisning (PSAR) för projekt PSU
  • Löpande utveckla och uppdatera Säkerhetstekniska driftförutsättningar (STF) för i första hand SFR

Vi söker dig som har
  • högskoleingenjör eller förvärvat motsvarande kompetens från annan verksamhet
  • god kunskap om kärntekniska krav
  • kunskap om gällande lagar och föreskrifter för strålsäkerhet
  • kunskap om analysmetodik och säkerhetsredovisning
Du har god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du kan ta initiativ och genomföra självständigt arbete samtidigt som du har lätt att samarbeta med andra.

Det är meriterande om du har
  • kunskap om SKB:s nuvarande och kommande anläggningar
  • arbetat inom kärnteknisk verksamhet

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Johan Turesson, 0491-76 32 89 eller 070-782 81 78
Rekryterare: Zanko Dasko, 0702 - 53 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar eller Solna

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 31 augusti 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (13 dagar kvar)