Projektledare

Projektledare

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Inom en generation ska Vattenfalls kunder kunna leva ett klimatsmartare liv, fritt från fossila bränslen – vi har redan påbörjat den resan. Kunder, företag, politiska beslutsfattare och övrig omvärld har höga förväntningar på att energibranschen ska ställas om för att möta fler och nya krav. Utmaningarna som måste lösas är många och av både ekonomisk, social och teknisk karaktär, men vi vet att med rätt medarbetare kan vi göra det. Är du en av dem?

Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats med kompetenta och prestigelösa kollegor. Du kommer dagligen att utmanas i spännande och komplexa frågeställningar!

Du kommer att
Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att leda investeringsprojekt för våra ledningsprojekt i regionnätet. Där du som projektledare kommer ansvarar för att planera och driva dessa projekt i mål till rätt kostnad, kvalitet och tid.
  • Du har ansvar för ett större antal projekt som genomförs i olika tidsperspektiv
  • Du leder en större projektgrupp bestående av olika funktioner och vars sammansättning växlar över tid
  • En viktig uppgift är att skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer. Du ansvarar i detta avseende bland annat för att teckna avtal, upphandla entreprenader, löpande kontakter med kunder och myndigheter samt att internt samverka med övriga funktioner inom bolaget
Vi söker dig som
  • Har relevant högskole-/universitetsutbildning eller gymnasieutbildning, gärna inom elkraft
  • Har 2-5 års erfarenhet av projektledning
Det är meriterande om du
  • Har en teknisk bakgrund, gärna inom ledningsbyggnation
  • Har kunskap av entreprenadjuridik
  • Har erfarenhet av upphandling och förhandling
För att lyckas i rollen behöver du vara affärsmässig, resultatfokuserad och ha lätt för att fatta beslut. Vidare har du en hög servicekänsla och tycker om att samarbeta med både externa och interna intressenter. Du är tydlig i din kommunikation, i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Örjan Björkman 070-689 02 06
Rekryterare: Oskar Fors, 070-240 94 02

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Projektledare
Placeringsort: Solna, Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 18 nov (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.