Projektledare inom stationsbyggnation - Vattenfall Eldistribution

Projektledare inom stationsbyggnation - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Har du erfarenhet av att leda komplexa projekt inom elkraft, infrastruktur eller bygg? Är du en tydlig kommunikatör? Då är du kanske den vi letar efter!

Rollen som Projektledare
Vi söker en projektledare för stationsprojekt inom 20-400kV spänning. Du kan hantera komplexa projekt och driva våra projekt inom vårt distributionsnät. Du kommer att vara ytterst ansvarig för att förverkliga uppsatta mål och ha det övergripande ansvaret för att styra projekt till rätt kostnad, kvalitet och tid. Det innebär bland annat att leda och samordna projekt samt kommunicera och företräda Vattenfalls intressen gentemot övriga intressenter så som myndigheter, kommuner och entreprenörer. Du kommer även att arbeta med strategier för upphandling tillsammans med inköp. Resor i tjänsten förekommer.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:
 • Leda, fördela och följa upp arbetet både internt inom projektgruppen men även externt av leverantörer och entreprenörer
 • Följa upp och agera förebild för samt säkerställa en säker arbetsmiljö
 • Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt internt samverka med övriga funktioner inom bolaget
 • Kommunicera och rapportera projektstatus till relevanta intressenter samt ansvara för att de har rätt information
 • Skapa strategier för att utveckla upphandlingsförfarandet tillsammans med inköp
 • Följa prognos och budgetuppföljning för beslutade projekt
 • Arbeta proaktivt med kalkylering och hantering av risker i projektet
Dina kvalifikationer
Vi ser gärna att du har erfarenhet från projekt inom flera olika branscher. Arbetslivserfarenhet från energibranschen är dock meriterande, Ett plus är om du har arbetat på leverantörssidan utifrån ett kundperspektiv.
 • Eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, tex inom elkraft
 • Minst 2 års erfarenhet av projektledning inom elkraft, infrastruktur eller bygg
 • Vana att arbeta med projektplaneringsverktyg
 • Kunskap om entreprenadjuridik
 • Erfarenhet av upphandling och förhandling
 • Flytande svenska i tal och skrift krävs, likvärdiga kunskaper i engelska är önskvärt
 • Körkort klass B
Vi ser gärna att du har tekniskt intresse och lätt för att förstå helheten. Vi söker någon som gillar att arbeta strategiskt och målinriktat, är van att hantera olika kravbilder från flera intressenter och drivs av att arbeta mot uppsatta mål och säkra en genomgående framdrift i projekten. Du ska ha lätt för att samarbeta, att leda och engagera medlemmar i projektorganisationen. Rollen kräver även en god kommunikativ förmåga för att kunna kommunicera på alla nivåer.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Örjan Björkman tfn 070-6890206. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, tfn 072-4529540 elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Projektledare elnät
Placeringsort: Solna

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)