Projektingenjör till Svensk Kärnbränslehantering AB

Projektingenjör till Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du vara med i ett projekt för omhändertagande av rivningsavfall från de svenska kärnkraftverken? Då har vi en spännande utmaning för dig!

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. Våra ägare är de svenska kärnkraftverken.

SKB planerar att bygga ut Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Forsmark, Östhammars kommun. SFR är en bergrumsanläggning på 50 meters djup under Östersjöns botten. I dagsläget slutförvaras driftavfall från de svenska kärnkraftverken, men även radioaktivt avfall från sjukvård, industri och forskning i SFR.

För att få bygga ut SFR i framtiden måste tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) och Mark- och miljödomstolen (MMD) erhållas. SKB skickade in ansökan om tillstånd i december 2014 och nu pågår tillståndsprövningen där sakfrågor som inkommit från SSM och MMD:s remissinstanser besvaras av SKB. En huvudförhandling i MMD planeras att genomföras under nästa år.

Nu söker vi dig som vill vara med och säkerställa att utbyggnaden av SFR genomförs på ett säkert sätt. I rollen som projektingenjör kommer du arbeta tätt tillsammans med, och som stöd till, projektledaren. Du ansvarar för att nödvändiga arbetsprocesser för en säker utbyggnad identifieras, utformas och implementeras. Du ansvarar även för att redovisa detta i underlag till SSM.

Projektingenjören rapporterar till projektledaren och utgör ett stöd till projektledningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Medverka i att ta fram underlag till SSM för ansökan om uppförande
  • Ansvara för framtagning av övervaknings- och kontrollprogram för utbyggnaden av SFR
  • Genomföra utredningar på uppdrag av projektledningen
  • Kartlägga nödvändiga arbetsprocesser för en säker utbyggnad
  • Ansvara för framtagning av identifierade arbetsprocesser för en säker utbyggnad
  • Samordna framtagning av arbetsprocesser med övriga delar av SKB
  • Tillse att projektmedlemmar, konsulter och entreprenörer arbetar enligt framtagna arbetsprocesser
Dina kvalifikationer:
Vi tror att du som söker har en relevant universitets- eller högskoleutbildning. Du har bred och gedigen erfarenhet av arbetsprocesser och kvalitetsarbete inom stora projekt. Det är meriterande om du har erfarenhet från industrianläggningar eller andra byggprojekt. Erfarenhet från arbete inom kärnkraftsindustrin är meriterande.
Som person driver du självständigt utvecklingen framåt, tar egna initiativ och du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du är analytisk och kan se helheten, då det är många parametrar att ta hänsyn till. Då du kommer att arbeta tillsammans med många personer och olika discipliner är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder dig:
Hos oss blir du en del i ett team där samarbete och respekt är viktigt för att kunna nå våra uppsatta mål. Ditt och andras bidrag till lösningar är det som driver arbetet framåt. Du får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Placeringsort: Solna eller Östhammar.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

För mera information om tjänsten kontakta projektledare Peter Larsson, 070-290 41 07.
Rekryterande chef är Ingrid Wigstrand, 070-277 09 35. För mera information om rekryteringsprocessen kontakta Zanko Dasko, 070-253 28 96.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson,
0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 6 december 2018. Urval sker efter sista ansökningsdatum

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 6 dec (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag driver vi två anläggningar, Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR, i Forsmark och Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab, i Oskarshamn. Vi planerar också att bygga ett kärnbränsleförvar i Forsmark och en inkapslingsanläggning i Oskarshamn och har ansökt hos myndigheterna att få bygga ut Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall för att kunna ta emot rivningsavfall från nedlagda svenska kärnkraftverk