Projektingenjör till Svensk Kärnbränslehantering AB

Projektingenjör till Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du vara med och bygga slutförvar för rivningsavfall från de svenska kärnkraftverken? Då har vi en spännande utmaning för dig!

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. Våra ägare är de svenska kärnkraftverken.

SKB planerar att bygga ut Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Forsmark, Östhammars kommun. SFR är en bergrumsanläggning på 50 meters djup under Östersjöns botten. I dagsläget slutförvaras driftavfall från de svenska kärnkraftverken, men även radioaktivt avfall från sjukhus och forskning i SFR.

För att få bygga ut SFR måste tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) och Mark- och miljödomstolen (MMD) erhållas. SKB skickade in ansökan om tillstånd i december 2014 och nu pågår tillståndsprövningen där sakfrågor som inkommit från SSM och MMD:s remissinstanser besvaras av SKB. En huvudförhandling i Mark- och miljödomstolen planeras att genomföras under nästa år.

SKB söker en projektingenjör för framtagande av underlag inom tillståndsprövningen. Du kommer till stor del även att arbeta med att utveckla arbetsprocesser för utbyggnaden och dokumentera dessa i en rapport som är en del av ansökan om uppförande av förvaret. Projektingenjören rapporterar till projektledaren och utgör ett stöd till projektledningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Medverka i framtagning av arbetsprocesser för genomförande av utbyggnaden
  • Ansvara för framtagande av rapporten avseende hur utbyggnaden ska ske på ett säkert sätt och samordna detta med övriga delar av SKB
  • Tillse att projektmedlemmar, konsulter och entreprenörer arbetar enligt framtagna arbetsprocesser
  • Medverka i att ta fram underlag till (SSM) för ansökan om uppförande
  • Genomföra utredningar på uppdrag av projektledningen
Dina kvalifikationer:
Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning inom samhällsbyggnad (väg- och vattenbyggnad) eller likvärdigt. Du har bred och gedigen erfarenhet av arbetsprocesser och kvalitetsarbete inom stora projekt. Du har gedigen arbetslivserfarenhet och minst fem års erfarenhet från projektarbete av anläggningar under jord, industrianläggningar eller andra byggprojekt. Erfarenhet från arbete inom kärnkraftsindustrin är meriterande.
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann samtidigt som du tar egna initiativ och självständigt driver utvecklingen framåt. Du är analytisk och kan se helheten då det är många parametrar att ta hänsyn till. Då du kommer att arbeta i samspel med många personer och olika discipliner är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder dig:
Hos oss blir du en del i ett team där samarbete och respekt är viktigt för att kunna nå våra uppsatta mål. Ditt och andras bidrag till lösningar är det som driver arbetet framåt. Du får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationellt som internationellt, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Placeringsort: Solna eller Forsmark.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

För mera information om tjänsten kontakta projektledare Peter Larsson, 070-290 41 07. Rekryterande chef är Ingrid Wigstrand, 070-277 09 35.
För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Zanko Dasko, 070-253 28 96.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,
073-807 23 23.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 26 augusti. Urvals sker efter sista ansökningsdatum.

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

Vi ser fram emot din ansökan!

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag driver vi två anläggningar, Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR, i Forsmark och Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab, i Oskarshamn. Vi planerar också att bygga ett kärnbränsleförvar i Forsmark och en inkapslingsanläggning i Oskarshamn och har ansökt hos myndigheterna att få bygga ut Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall för att kunna ta emot rivningsavfall från nedlagda svenska kärnkraftverk.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 26 aug (5 dagar kvar)