Nätanalytiker - Vattenfall Eldistribution

Nätanalytiker - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

I det nya energilandskapet börjar vi kunna se konturer av mer solceller, infrastruktur för uppladdningsbara elbilar, vindkraft, serverhallar och befolkningsförtätning i tillväxtområden. Detta påverkar den långsiktiga nätplaneringen och hur vi ska bygga nätet. Nu söker vi en Nätanalytiker för långsiktig planering av lokalnätet med placering i Solna.

Din roll som Nätanalytiker
Inom gruppen Nätanalys Distribution ansvarar vi för att utforma och planera det framtida Distributionsnätet. Utredningar som genomförs omfattar områden som kännetecknas av landsbygd, fjällnära natur, tätort, city eller skärgård.

Du kommer att:
  • Ansvara för den strategiska/långsiktiga nätutvecklingen för ett geografiskt område
  • Ta fram nätlösningar vid förnyelse av befintligt elnät samt anpassning till samhällets behov och myndigheters krav, exempelvis rörande leveranskvalitet
  • Utföra nätberäkningar och dimensionering vid ny- och ombyggnation av distributionsnätet
  • Genomföra tekniska och ekonomiska beräkningar för framtagna förslag till nätförändringar
  • Genomförande av risk- och konsekvensanalyser i distributionsnätet
  • Projekt rörande större kundanslutningar
Din kompetens kommer även att efterfrågas i olika företagsinterna projekt.

Vi söker dig som
Är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot elkraft eller motsvarande med ett intresse av att arbeta med infrastrukturfrågor. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från elkraftbranschen med arbetsuppgifter som innefattat nätplanering och utredningar.

Som person är du analytisk och ansvarskännande med hög drivkraft. Du är fokuserad och en god problemlösare såväl när det gäller tekniska som ekonomiska frågor. Du har förmågan att konkretisera tekniska krav och villkor till en lönsam affär. Samarbete och kundorientering är viktiga framgångsfaktorer för dig. Du har också lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder dig
Som nätanalytiker kommer du att ha en viktig roll i vår vision att bli Sveriges ledande elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör- och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Mångfald och inkludering i allt vi gör
Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering . https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/

https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw

Känns detta som ett spännande uppdrag för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information
Rekryterande chef: Andreas Olofsson telefon:+46-70 914 42 38
Rekryterare: Johan Macdonald, telefon: +46-73 085 2763

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Sista ansökningsdag: 16 Maj

Befattning: Nätanalytiker

Placeringsort: Stockholm, Solna

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ca 850 000 privat- och företagskunder.

Läs mer om oss https://www.vattenfalleldistribution.se/
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (10 dagar kvar)