Miljökonsult - Vattenfall Services, Stockholm Solna

Miljökonsult - Vattenfall Services, Stockholm Solna

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vill du vara en del av Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi och elkraftsområdet?

Din roll som konsult inom miljö och tillståndsfrågor
Avdelning Miljö och Tillstånd arbetar med fastighets- och miljöfrågor kopplade till ny- och ombyggnation av elnät och energianläggningar. Vi söker nu en till kollega som tycker det vore spännande och utvecklande att arbeta i vår konsultverksamhet där vi möter många olika kunder. Vi åtar oss uppdrag över hela Sverige och har medarbetare i Luleå, Umeå, Solna, och Vänersborg.

Arbetet innebär att du bidrar med din kompetens vid:
  • Framtagande av koncessionsansökningar och MKB för ledningsprojekt
  • Samråd med kommuner, myndigheter och markägare
  • Fältinventering
  • Framtagning av åtgärdsprogram avseende miljöaspekter
  • Framtagande av skriftliga rapporter inkl. kartmaterial
  • Kontakter med entreprenörer
  • Rådgivning och utbildning
Arbetet vi gör kräver struktur, gott omdöme och att vi handlar i enlighet med mål och riktlinjer. Alla medarbetare har också en viktig roll i kontakten med våra kunder och kommer också arbeta med att hitta nya affärsmöjligheter och uppdrag. Resor ingår som en naturlig del i arbetet.

Dina kvalifikationer
För att bli framgångsrik i rollen har du minst kandidatexamen inom natur- och/eller miljövetenskap eller motsvarande. Du behöver även vara väl förtrogen med miljöbalkens utformning och innehåll. Du har minst 2 års erfarenhet av relevanta uppdrag inom miljö och tillståndsfrågor kopplade till byggande av infrastruktur. Kunskap inom GIS är ett krav.

Du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och du vill utvecklas tillsammans med oss. Du har lätt för att bygga relationer med kollegor och kunder. Ditt arbetssätt är strukturerat och du har ett gott ordningssinne. Du har även utmärkt förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Du är drivande, initiativtagande och har en vilja att utveckla och sälja tjänster inom miljö. B-körkort krävs även för tjänsten.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Ibrahim Alturk, tfn 070-218 26 50. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Johanna Marklund, tfn 070-307 84 82.

Fackliga representanter för denna tjänst är Dennis Krantz Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Stockholm, Solna

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 1 december 2020!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 000 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)