Metodikutvecklare – Svensk Kärnbränslehantering AB

Metodikutvecklare – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
SKB har två kärntekniska anläggningar i drift, en i Forsmark och en i Oskarshamn. Vi planerar att bygga ut de båda befintliga anläggningarna samt uppföra en tredje, för använt kärnbränsle, i Östhammars kommun.

Inom SKB:s avdelning Konstruktion och bygg, som har uppdraget att konstruera och utveckla SKB:s kärntekniska anläggningar, finns enheten för Konstruktionsstöd och metodutveckling. Verksamheten inom enheten har utökats och kommer att fortsätta växa ju närmare vi kommer byggstarten av våra stora projekt.

Nu söker vi en Metodikutvecklare som ska leda avdelningens utvecklingsarbete inom konstruktion och projektering.

Vad du kommer att göra
 • leda, styra och koordinera utvecklingsarbetet inom avdelningen
 • utveckla arbetssätt och principer för projektering, konstruktion, verifiering och validering
 • utveckla och administrera avdelningens leveransbevakning
 • följa upp, rapportera och koordinera uppdrag och leveranser inom avdelningen samt stötta avdelningens chefer med underlag till förbättringsarbete
 • driva interna uppdrag i syfte att effektivisera konstruktionsprocessen och arbetsprocesser
 • samverka med andra inom SKB för att säkerställa att vi når företagets verksamhetsmål

Vi söker dig som
 • motiveras av att samverka och åstadkomma resultat tillsammans med andra
 • har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till företagets bästa
 • är bra på att skapa förtroendefulla relationer och hantera olika intressen samtidigt som du tar verksamheten närmare målet
För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha mycket driv och framåtanda samt förmåga att samverka tätt tillsammans med övriga inom SKB för att leverera den mest effektiva lösningen för företaget.
Vi vill att du är processorienterad och van vid att säkerställa samarbetet tvärfunktionellt med andra avdelningar samt van vid externa relationer såsom leverantörer, externa samarbetspartners och andra aktörer.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har
 • verksamhetsutveckling
 • erfarenheter från projekt- och konstruktionsverksamhet

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Jerry Westerstedt, 073- 692 60 82
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 29 februari 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (10 dagar kvar)