Informationssäkerhetsingenjör - Svensk kärnbränslehantering AB

Informationssäkerhetsingenjör - Svensk kärnbränslehantering AB

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Nu söker vi en driven informationssäkerhetsingenjör.

Vad du kommer att göra
I rollen som informationssäkerhetsingenjör kommer du att stödja säkerhetsskyddschefen i att leda, samordna och utveckla SKB:s säkerhetsskyddsarbete. Det innebär bland annat att:
  • genomföra tillsyn i säkerhetsskyddsrelaterade frågor kopplade till informationssäkerhet.
  • sköta kontakter externt med myndigheter och koncern avseende frågor inom säkerhetsskydd kopplade till framförallt informationssäkerhet.
  • driva och deltaga i arbetet med tolkningar av författningar och koncernkrav som påverkar informationssäkerheten.
  • bidra med sakkompetens inom informationssäkerhet vid fristående säkerhetsgranskning.
Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning mot säkerhetsskydd och informationssäkerhet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Du har god kännedom om författningar och föreskrifter som är relevanta för säkerhetsskyddsområdet med fokus på informationssäkerhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Det är en förutsättning att du har förmåga att arbeta självständigt och är van att ta egna initiativ. Arbetet ställer stora krav på kommunikativ förmåga på svenska i både tal och skrift. God analytisk förmåga, systematiskt arbetssätt samt integritet och engagemang för säkerhetsfrågor är också viktiga egenskaper.

Körkort B är ett krav.

Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av arbete med fysiskt skydd
  • erfarenhet av kärnteknisk verksamhet och säkerhetsarbete
Här kommer du att arbeta
Enheten Säkerhetsstyrning ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö vilken har som uppgift att kontrollera, stödja och utveckla säkerhetsarbetet inom SKB. Inom enheten finns strålskyddsföreståndare, samordnare krisberedskap, säkerhetskultursamordnare samt seniora säkerhetsingenjörer. Enheten består av nio medarbetare som är stationerade i Solna och Oskarshamn.

Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information
Rekryterande chef: Susanne Hamlin Lindqvist, 070-762 21 50.
Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 12 december 2021. Urval sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tiden är inne. Nu tar vi hand om framtiden.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 12 dec 2021 (3 dagar kvar)