IT Infrastructure operation engineer

IT Infrastructure operation engineer

Vill du bli en del av resan mot ett fossilfritt samhälle tillsammans med oss? Vi på Vattenfall har som mål att vi och våra kunder skall kunna verka och leva utan fossila bränslen inom en generation. För att ytterligare utveckla vår förmåga söker vi nu IT Infrastructure operation engineer.

Vattenfall Nuclear IT Solutions Infra & Operations fortsätter att utvecklas och behovet av infrastrukturtjänster med tillhörande krav på hög tillgänglighet och säkerhet ökar. Vill du arbeta i en spännande roll på ett företag med ett viktigt samhällsuppdrag eller söker du ett varierat arbete där du får möjlighet att arbeta brett med olika arbetsuppgifter kring infrastruktur med stora möjligheter till personlig utveckling då är detta jobbet för dig. Inom Nuclear IT Solution Infra & Operations så tillhandahåller vi drift och förvaltning av grundläggande IT-infrastruktur med tillhörande tjänster .

Vår avdelning
Avdelningen Nuclear IT Solutions Infra & Operations har ansvar för daglig drift och utveckling av IT-infrastruktur och tillhörande system med stort fokus på säkerhet och stabilitet till våra kunder inom den nukleära verksamheten hos Forsmark, Ringhals och SKB. Vi arbetar tillsammans inom olika kompetensområden och mellan grupperingar och orter där arbete genomförs i uppdrag eller projektform med stort lösningsfokus och en positiv, aktiv och öppen inställning.

Dina arbetsuppgifter som IT Infrastructure operation engineer.
Daglig drift och förvaltning av IT-infrastruktur och tillhörande system.
Delta i projekt och uppdrag i nära samarbete med andra grupperingar.
Delta i kravställning och granskning av IT-lösningar och infrastruktur vid upphandlingar av system, tjänster och utrustning.

Delta i utveckling av strategier tillhörande IT infrastruktur och teknik i nära samarbete med andra kompetensområden och grupperingar.

Dina kvalifikationer som IT Infrastructure operation engineer.
  • Erfarenhet kring drift och förvaltning av IT-infrastruktur i organisationer med fokus på stabil och säker IT.
  • Specialistkunskaper inom ett eller flera områden inom IT-infrastruktur, som t.ex. virtualiseringsplattformar, datalagring och backup, nätverk (switching/firewall/routing).
  • God förståelse kring ITIL processer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du engagerad och lösningsfokuserad och arbetar gärna i grupp mot ett gemensamt mål. Du är prestigelös, ansvarsfull och tar ägandeskap för uppgiften och kan hantera dessa på ett strukturerat sätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Placeringsort: Solna, Oskarshamn, Ringhals, Forsmark

Resor i tjänsten förekommer och beredskapstjänstgöring kan förekomma.

B-körkort krävs för tjänsten.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information
För frågor om själva tjänsten kontakta rekryterande tf chef Lena Hammarberg, lena.hammarberg.konsult@skb.se För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com

Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00. Silvija Vatkovic (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO)

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 15 aug 2022. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller efter sista ansökningsdatum.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 1 aug 2022 (35 dagar kvar)