Funktionsområdesledare Kvalitet

Funktionsområdesledare Kvalitet

Vill du vara med och utveckla en ny verksamhet?
Som Funktionsområdesledare Kvalitet erbjuder vi dig ett spännande arbete där du får vara med och forma ett växande verksamhetsområde inom vår avdelning Strategy & Quality.

Business Unit Nuclear Decommissioning (BUND) inom Vattenfall BA Generation är ansvarig för avvecklingen av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Avdelning Strategy & Quality ansvarar för den strategiska styrningen av Vattenfalls avvecklingsverksamhet och för att tillhandahålla övergripande kvalitetsstyrning generellt inom BU:t samt verksamhetsledningssystem specifikt för den svenska avvecklingsverksamheten.

Dina arbetsuppgifter som Funktionsområdesledare Kvalitet
I din roll som Funktionsområdesledare Kvalitet är din uppgift att säkerställa att vår verksamhetsledning är aktuell och anpassad för verksamhetens behov. Du kommer framför allt att jobba med underhåll, uppföljning och förbättringar. En viktig del är att vidareutveckla våra verktyg och metoder för granskning och revision.

Du kommer regelbundet att delta vid BUNDs ledningsgruppsmöten. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Administrativ systemförvaltare för våra verksamhetsledningssystem
 • Bevaka att vår styrning uppfyller interna och externa krav
 • Ansvara för att interna revisioner utförs
 • Facilitera ledningens genomgång
 • Kontakter gentemot interna och externa granskningsorgan samt för åtgärder och uppföljning vid granskningar
 • Utvecklingsarbete i nära samarbete med operativa enheter och anläggningar
 • Information och utbildning

Dina kvalifikationer som Funktionsområdesledare Kvalitet
Vi söker dig som har erfarenhet av kvalitetsarbete. Specifik utbildning inom kvalitetsarbete är meriterande. Du har en relevant utbildning på högskolenivå eller har tillägnat dig likvärdig kompetens på annat sätt.

Vi ser att du bör ha erfarenhet av;
 • Kvalitetsledning/kvalitetsarbete, gärna i en kärnteknisk verksamhet
 • Projekt/programarbete och leverantörsbedömningar
 • Verksamhetsutveckling och förändringsarbete
 • Revisioner och kvalitetsgranskningar
Som person är du strukturerad, ansvarstagande och flexibel. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du har en bra förmåga att kommunicera både i tal och skrift, och du har goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kommunikation förekommer på båda språken. Kunskaper i tyska är meriterande. Du är serviceinriktad, har förmåga att nå pragmatiska lösningar och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du har tidigare uppvisat ett högt kvalitetsmedvetande.Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Placeringsort är Solna eller Göteborg. Tjänsten innebär regelbundna resor, främst mellan Solna och Göteborg/Ringhals.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och vi kommer därför att ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Vi erbjuder även flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån. Läs mer om våra förmåner här.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 1 Mars 2020 via vår portal. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Henrik Stridsman, 070-967 7191, alt. Lasse Kyläkorpi 070-267 6021. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Shala Jamshid, Shala.Jamshid@vattenfall.com eller 0702379325.

Fackliga representanter Akademikerna Rolf Ohlsson, Unionen Anders Bohlin, Ledarna Christer Gustafsson (chg@forsmark.vattenfall.se), SEKO Ingemar Eriksson (ier@forsmark.vattenfall.se). Du når dem via vattenfalls växel 08-739 50 00.

Vår organisation
Business Area Generation är ansvarig för Vattenfalls kärnkraftsverksamhet i Sverige och Tyskland, vår vattenkraftverksamhet i Sverige, Finland och Tyskland, och Services Nordic i Sverige och Finland.

BA Generation ska vara ledande inom energiproduktion inom områdena vattenkraft och kärnkraft, med säker drift och låga CO2-utsläpp. Vi är ca 7400 anställda.

Business Unit Nuclear Decommissioning är ansvarig för avveckling och rivning av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Uppdraget för BU Nuclear Decommissioning är att säkerställa en säker, kostnadseffektiv och optimerad avveckling och rivning av Vattenfalls kärnkraftverk.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (11 dagar kvar)