Chef Operation Engineering - Vattenfall Värme

Chef Operation Engineering - Vattenfall Värme

Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av el och värme vars verksamhet är central i Vattenfalls arbete med att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga i fyra länder med vårt svenska huvudkontor i Solna. I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder i femton kommuner. Vi söker nu chef till vår grupp Operation Engineering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som chef för Operation Engineering
  • Leda och utveckla en grupp bestående av ca 13 medarbetare.
  • Ansvara för gruppens arbete inom utredningar, systemoptimering, processoptimering, TechIT/OT, digitalisering mot Värmes samtliga anläggningar samt vara drivande i dessa frågor tillsammans med ledningsgruppen för produktion.
  • Samarbeta med samtliga delar av Värme Sveriges verksamhet.
  • Ansvara för att utveckla våra produktionsdatabassystem, driftoptimeringsverktyg etc.
  • Verksamhet och processutveckling med särskild tonvikt på digitalisering.

Kvalifikationer
  • Relevant akademisk examen
  • 3 års dokumenterad erfarenhet som chef
  • Yrkeserfarenhet från verksamhet inom energi- eller processindustri
  • God kommunikatör och förändringsledare
  • Flytande svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi söker dig som har

Ett genuint intresse för människor och en vilja att utveckla andra. Du är en driven, jordnära och prestigelös person som är nyfiken och villig att lära dig. En kultur som är öppen och inkluderande är en självklarhet för dig och du utvecklar ständigt området genom att visa att du är en kulturbärare och föredöme.

Tidigare yrkeserfarenheter gör att du förstår fjärrvärmeverksamheten och genom ett helikopterperspektiv kan skapa mervärde med gruppens unika kompetenser och utveckla vår verksamhet för resan mot ett fossilfritt liv inom en generation. Du har ett genuint intresse och erfarenhet av digitalisering inom produktionsmiljö. Att bygga nätverk inom och utanför organisationen, som sedan kan vara dörröppnare för den egna gruppens verksamhet, är en av dina styrkor.

Placeringsort: Uppsala eller Solna. Det förekommer resor i tjänsten till våra anläggningar i Sverige samt frekvent mellan Uppsala och Solna

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta tf rekryterande chef Lennart Gårdman 070-6095545. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko 070 253 28 96

Fackliga representanter är Kalle Almqvist, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Göran H. Jansson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen och du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 1:a november 2020. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi ett omväxlande arbete med många kontaktytor. Du kommer att ingå i ett engagerat och motiverat team som står inför spännande utmaningar. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid och vi erbjuder attraktiva personalförmåner.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (8 dagar kvar)