Chef Miljö och MTO – Svensk Kärnbränslehantering AB

Chef Miljö och MTO – Svensk Kärnbränslehantering AB

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. Våra ägare är de svenska kärnkraftföretagen.

Avdelning Säkerhet, kvalitet och miljö har som uppgift att kontrollera, stödja och utveckla SKB:s säkerhets-, kvalitets- och miljöarbete. Avdelningen består av fyra enheter och har bland annat det övergripande ansvaret för SKBs systematiska arbetsmiljöarbete, miljöarbete, MTO och händelseutredningar.

Nu söker vi en chef till den nybildade enheten för miljö, arbetsmiljö samt MTO och händelseutredningar. Enheten består av åtta medarbetare och ansvarar för SKB:s systematiska arbete inom områdena arbetsmiljö och miljö samt tillhandahåller de resurser och den kompetens som efterfrågas i linjeorganisationen och i projektverksamheten. Enheten har medarbetare placerade vid både SKB:s anläggningar i Oskarshamn och Östhammar samt vid vårt kontor i Solna. Vi står inför spännande utmaningar då SKB går mot omfattande projektverksamhet och byggnation av nya kärntekniska anläggningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Leda, styra, planera och följa upp verksamheten mot uppställda mål
  • Motivera, entusiasmera och utveckla medarbetare inom enheten
  • Säkerställa att resurser och kompetenser finns tillgängliga
  • Driva och utveckla SKB:s systematiska arbetsmiljö-, miljö- och hållbarhetsarbete
  • Ansvara för frågor kopplade till miljökonsekvensbeskrivningar och tillståndsprövningar för nya anläggningar
  • Driva och utveckla SKB:s arbete gällande MTO och händelseutredningar
Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp där du bidrar med din kompetens för att driva utvecklings- och förändringsarbete inom avdelningen.

Kvalifikationer
Vi ser att du har relevant högskole-/universitetsutbildning samt gedigen arbetslivserfarenhet inom enhetens ansvarsområden. Du har flerårig erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare och du har drivit utvecklingsarbete och förändringsprocesser med goda resultat. Vi ser gärna att du har bred kompetens inom miljöområdet och har erfarenhet av miljöarbetet inför och under tillståndsprövningar enligt miljöbalken. Det är meriterande med erfarenhet av stora och komplexa projekt.
Som person är du ansvarstagande, noggrann och utvecklingsinriktad. Du har ett strategiskt synsätt och en god helhetssyn. God samarbets- och kommunikationsförmåga samt ett kreativt angreppssätt är andra viktiga egenskaper för att lyckas i rollen. Du förstår vikten av att vara uthållig och ha ett långsiktigt arbetssätt samtidigt som du bidrar till en positiv anda i arbetsgruppen. Arbetet kräver också att du är omdömesgill och uthållig. Tjänsten kräver vana att uttrycka sig väl i tal och skrift samt körkort B

Som ledare är du tydlig, synlig och modig, du har en personlig mognad och du brinner för att stödja och utveckla dina medarbetare.

Övrigt
  • Placeringsort – Solna, Östhammar eller Oskarshamn
  • Tillträde enligt överenskommelse

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

För mera information om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Selting, avdelningschef Säkerhet, kvalitet och miljö, 072- 585 61 51. För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Zanko Dasko, 070- 253 28 96.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 28 februari.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (9 dagar kvar)