Ämnesexpert ämnestransport – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ämnesexpert ämnestransport – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle och radioaktivt avfall. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för teknik- och metodutveckling samt analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar. Enheten för Forskning och säkerhet efter förslutning har som huvuduppgift att analysera säkerheten efter förslutning för slutförvaren, utveckla metoder för detta och vidareutveckla den vetenskapliga kunskapsbasen.

Vad du kommer att göra
Till enheten för Forskning och säkerhet efter förslutning söker vi nu en expert på processer som styr transport av radionuklider och andra lösta ämnen från förvar till ekosystem, med ansvar för att ta fram delar av det underlag som behövs för kommande säkerhetsanalyser. Du ska bidra till att utveckla och fördjupa kunskapen om radionuklid- och annan ämnestransport och att tillämpa denna kunskap genom integrerad modellering av vattenflöde, vattenkemi och transport av lösta ämnen. En viktig uppgift är att koordinera arbetet med andra experter som arbetar med ämnestransport, från förvaret, genom geosfären och vidare till biosfären. I denna kreativa miljö erbjuds goda förutsättningar för dig att utveckla och fördjupa din expertis.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för att inom ämnesområdet ta fram underlag för SKB:s pågående och kommande analyser av säkerhet efter förslutning
  • Driva metod- och modellutveckling av ämnestransport i utvecklingsprojekt och i analyser av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar
  • Utifrån ämnesområdet arbeta för integrering och samordning av aktiviteter som rör transport av lösta ämnen mellan ämnesområdena hydrologi/hydrogeologi, hydrokemi, cementbaserat material, lermaterial och ytnära ekosystem
  • Planera, beställa, följa upp och koordinera SKB-finansierad forskning och utveckling inom verksamhetsområdet vid universitet, högskolor och företag
  • Följa forskning och utveckling inom området, både nationellt och internationellt samt delta i internationella samarbeten inom verksamhetsområdet

Vi söker dig som har en högre universitetsexamen inom relevant ämne och med flerårig erfarenhet av numerisk modellering av transport i naturliga system. Du har kompetens och erfarenhet inom ett eller flera av följande område: hydrologi, hydrogeologi, geokemi, och/eller biogeokemi, samt processer som sorption och matrisdiffusion.

Som person är du strukturerad och kan ta egna initiativ, samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra människor. Ovanstående egenskaper är viktiga eftersom en central del av arbetet är att samverka med andra experter inom områdena ytekosystem, hydrogeologi, geokemi och ämnestransport, för att därmed säkerställa en god integrering av modelleringen av ämnestransport från förvar till ekosystem.

Det är meriterande om du har kunskap om ett eller flera av de modelleringsverktyg som används vid SKB:s säkerhetsanalyser (till exempel Marfa, Ecolego, PhreeqC, Comsol, Matlab/Simulink, PFLOTRAN, DarcyTools, ConnectFlow).

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Mikael Gontier, 076-815 58 78
Rekryterare: Zanko Dasko, 0702-53 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar, Solna eller Oskarshamn

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 1 april 2019. Urval sker löpande, skicka gärna in din intresseanmälan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 1 apr (11 dagar kvar)