Silviasjuksköterska till vårt Demensteam på Polhemsgården

Silviasjuksköterska till vårt Demensteam på Polhemsgården

Det här är ett jobb för dig som är driven, vill utvecklas i din yrkesroll och bidra till hälsa och livskvalitet för dem som bor hos oss. Här får du bra arbetstider, jobba självständigt och ha frihet att utforma dina arbetsdagar.

På Polhemsgården har vi eget demensteam som består av Silviasjuksköterska och silviasyster samt paramedicinteamet som har avsatt tid med att utveckla arbete med demensvården. Vi söker dig som vill arbeta som ledare i demensteamets arbete. Du är bl.a. ledare för våra regelbundna reflektioner, handledare för BPSD registreringar, anhörigstöd vid behov och coach om demenssjukdomarna och hur demenssjukdomarna utvecklas, resurs och deltagare i Teammöten etc. Som Silviasjuksköterska är du ansikte utåt och är en trygghet för boende, anhöriga och medarbetare genom att kunna bedöma, analysera, hantera och värdera de komplexa och varierande situationer som kan uppstå.

Om Polhemsgården

Polhemsgården i Solna som består av 80 lägenheter med demensinriktning samt dagverksamheten Lyktan. Polhemsgården har natur och trädgård som profil. Utevistelse och aktiviteter i natur, park och trädgård är naturliga delar av vår vardag. Vi arbetar utifrån olika naturtema året om.

Vardaga driver verksamheten på uppdrag av Solna stad.

Demenscertifiering
Vi är ett Silviacertifierat boende, vilket betyder att alla vi som arbetar här är utbildade i demens och bemötande via Silviahemmet.

Din erfarenhet och kunskap
Du är legitimerad sjuksköterska och har vidareutbildning inom demens samt erfarenhet inom äldreomsorgen. Våra boende är ofta multisjuka och det kräver att du har både översiktliga kunskaper kring olika sjukdomar och tillstånd samt ett intresse för den åldrande människan. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt.

Hos oss på Vardaga får du också engagerade kollegor och duktiga chefer, utbildningar, karriärmöjligheter samt flera förmåner.

Om rollen
Du är spindeln i nätet kring de boendes hälso- och sjukvårdsinsatser och jobbar för att ge livskvalitet. Du ansvarar för att medicinska ordinationer följs. Regelbundet genomför du riskbedömningar och uppföljningar för att säkerställa god kvalitet i verksamheten.

Samarbete och stöd
Du ingår i ett team med omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. En viktig roll för dig är att coacha och utbilda omsorgspersonalen så att ni tillsammans ger varje boende ett så gott liv som möjligt. I detta jobbar du nära boendets gruppchefer som är ansvariga för omsorgspersonalen. Våra gruppchefer coachar också och jobbar tillsammans med teamen i det dagliga arbetet.

Vi satsar på ledarskapsutveckling för dig som sjuksköterska. En kurs vi kan erbjuda dig att gå är "Att leda utan att vara chef".

Vi önskar att du:
 • är självständigt och att uppskattar friheten att kunna utforma dina arbetsdagar på egen hand
 • är trygg i din roll som sjuksköterska och kan fatta snabba beslut och föra en diskussion med ansvarig läkare
 • tar egna initiativ och vågar ta för dig
 • tycker om att ha en ledarroll och stötta dina kollegor
 • är strukturerad och organiserad
Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:
 • Bra schema och arbetstider: Heltid, ordinarie arbetstider (40 timmars vecka), ej helger.
 • Hög kvalitet och stöd av tydliga rutiner: Lättillämpliga rutiner, styrdokument, checklistor och kvalitetsledningssystem ger dig ett omfattande stöd i arbetet.
 • Kompetensutveckling: Du har tillgång till Vardagas interna utbildningsorganisation Lära med en mängd kurser. Du har också möjlighet att ansöka om utbildningstjänst för att bli specialistsjuksköterska.
 • Karriärmöjligheter: Som sjuksköterska kan du gå vidare och bli enhetschef eller verksamhetschef för ett boende.
 • Bra ledning och korta beslutsvägar: Din chef finns nära till hands för stöd och för att bolla idéer. En av boendets sjuksköterskor sitter också alltid med i den lokala ledningsgruppen.
 • Gemenskap och stöd: Du jobbar nära sjuksköterskekollegor, gruppchefer och omvårdnadspersonal. Inom Vardaga finns ett nationellt nätverk för sjuksköterskor för att utväxla inspiration och kunskap.
 • Förmånsportal med rabatter: Köp till exempel biobiljetter och resor med kollektivtrafik till bra priser.
Höjdpunkterna är baserade på svar från Vardagas 180 sjuksköterskor som listat sina bästa argument för att jobba hos oss. Läs mer om deras svar här.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-08-30
Har du frågor? Kontakta gärna: Alma Agic, verksamhetschef; 073 377 56 43. Observera att det inte går att ansöka via E-post. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Facklig kontakt: Vårdförbundet, Hampus Kalpakas, Mobilnummer: 076-6217703,
Mail: vardforbundet@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till intervju kommer du att behöva uppvisa ett vaccinationsintyg för covid-19. Detta krav har vi för att minimera risken för våra äldre kunder/omsorgstagare eller medarbetare som tillhör en riskgrupp. Har du istället ett intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl behöver du kunna uppvisa ett sådant vid intervjun.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 aug 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

At Vardaga's just over 100 residential care facilities across Sweden, we offer elderly care where every day is as meaningful as the next. Every one of our nursing homes, short-term residential facilities, home care and day services offers a high level of expertise and a safe environment. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Vardaga is part of the Ambea group of companies. www.vardaga.se