Vi söker en entusiasmerande ledare att driva vår fortsatta förändringsresa

Vi söker en entusiasmerande ledare att driva vår fortsatta förändringsresa

Inom UNIT4 AB:s R&D verksamhet utvecklar vi olika applikationer för Nordisk och Internationell marknad. En av våra produkter i vår portfölj är MAP Applications. MAP Applications är det ledande kalkyl- och projektstyrningssystemet för bygg- och entreprenadföretag i Norden och systemet är verksamhetskritiskt för våra kunder. Bland våra kunder finns i stort sett samtliga byggföretag i Sverige och Norden. Produkten är en viktig del i att skapa lönsamma projekt inom byggbranschen.

Vi går nu en mycket spännande framtid till mötes där efterfrågan på våra tjänster och lösningar är stor, inte bara i Sverige och Norden utan även på andra marknader. Med ny teknik följer nya möjligheter att utveckla exempelvis digitaliserade och automatiserade funktioner och flöden som hjälper våra kunder att få lönsammare projekt. Vi har beslutat att göra en storsatsning och vidareutveckla våra programvarulösningar och behöver därför tillföra en stor grupp medarbetare inom flera olika funktioner med olika kompetenser. Intresserad av möjligheten att vara med att bygga nya den nya generationen av MAP?

Till vårt MAP team söker vi nu en entusiasmerande ledare att driva vår fortsatta förändringsresa.
Rollen rapporterar till Nordic Director, Local Products. Rollen är placerad antingen i Stockholm eller Sundsvall.

Vi söker
Vi söker en person som ska leda det dagliga arbetet som chef för MAP:s utvecklings- och supportorganisation. Du har fullt personalansvar för en större grupp medarbetare. Du kommer att ha kontakt med kunder, samarbetspartners och interna funktioner inom Unit4. Du kommer ha en mycket central roll i den satsning vi nu gör kring MAP Applications med att rekrytera personal i Sverige och bygga upp ett utvecklingsteam i Polen. Att tillsammans med gruppen ta fram och implementera delvis nya arbetssätt, systemstöd och att fördjupa samarbetet med våra kunder.

Rollen
  • Du leder och organiserar arbetet övergripande tillsammans med Scrum masters.
  • Du jobbar nära våra produktspecialister med lösningsidéer och prioriteringar m.m
  • Du utmanar, leder och utvecklar våra metoder och arbetssätt.
  • Du är en viktig länk i framtagande av produktstrategi och roadmap. Du är ansvarig för releaseprocessen, från specifikation, utveckling, test, dokumentation till färdig release/leverans.
  • Du bygger relationer internt och externt. Du kommer att ha kontakt med kunder, exempelvis via arbete i styrgrupp, arbeta med användarföreningen och kontakt med samarbetspartners.
  • Personalledning Entusiasmera, peppa och coacha. Sedvanliga arbetsuppgifter såsom lönesättning, medarbetarsamtal, rekrytering, kompetensutveckling, semesterplanering, informationsspridning etc.
  • Rapportering, bugetarbete mm
Kompetenskrav
Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef och ledare för en grupp. Du har en gedigen IT-bakgrund med erfarenhet av programvaruutveckling. En viktig egenskap är att kunna entusiasmera och leda en grupp mot uppsatta mål och visioner.

Som person är du noggrann, strukturerad och ser samarbete med andra som något positivt och naturligt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på engelska och svenska. Du kan förklara komplexa sammanhang för andra. Brinner för att förbättra och utveckla saker och ting

Vi erbjuder en spännande resa!
Vi är ett engagerat och professionellt gäng som har kul tillsammans där du ges möjlighet att utvecklas tillsammans med oss. Vi har höga ambitioner vilket inte minst speglas i vår produkt-roadmap som innehåller spännande lösningar som ligger för utveckling. Du blir en nyckelspelare hos oss i utvecklingen av nästa generation av MAP applications.

Om arbetsgivaren

Unit4 är en ledande leverantör av affärssystem. Med årliga intäkter på 500 miljoner euro och ca 3500 anställda runt om i världen levererar Unit4 ERP-system, branschfokuserade lösningar till tusentals kunder. Dagligen använder olika tjänsteföretag och organisationer inom utbildningssektorn, public service, ideell verksamhet, fastighet och finans lösningar från Unit4. Unit4 - In business for people.