Serviceingenjör till samhällsnyttiga Triolab!

Serviceingenjör till samhällsnyttiga Triolab!

Söker du ett givande arbete där du gör stor samhällsnytta? Är du intresserad av IT och teknik? Tycker du om varierande arbetsdagar och uppskattar det personliga mötet med kund? Då kan tjänsten som Serviceingenjör hos Triolab vara tjänsten för dig!

Om bolaget

Triolab är ett svenskt bolag som sedan 2016 ingår i koncernen AddLife som är en del av affärsområdet Life Science inom Addtech-koncernen. Triolab AB grundades 1986 och är idag 55 medarbetare jämnt fördelat på huvudkontoret i Göteborg och kontoret i Stockholm. Triolab har systerföretag i Norge, Danmark och Finland som tillsammans utgör Triolab Group och är Nordens största distributör inom diagnostik och Life Science. Bolagets affärsidé är att med hög kvalitet och kompetens vara en ledande diagnostiksamarbetspartner. Grunden för deras positiva utveckling ligger i hög kompetens och personligt engagemang för både produkter och service.

Om tjänsten som Serviceingenjör

I rollen som Serviceingenjör kommer du att ha varierande arbetsdagar och ansvara för telefonsupport, installation, service och underhåll av instrument och system på distans och ute hos Triolabs kunder. Uppgifterna innefattar bland annat byte av delar på instrument, uppdatering av system och validering för att säkerställa att instrumenten fungerar som de ska. Exempel på instrument som Triolab har är ABL800, ABL90 och STA-R Max. I arbetet bokar du själv in kundmöten och uppföljningar för att kunna planera och prioritera kring ditt eget arbete. När du behöver stöttning finns dina kollegor till hands och du är alltid välkommen att ställa frågor och be om hjälp.

Som Serviceingenjör kommer du på sikt vara ansvarig för ett eller flera instrument och vara kontaktperson för både stora och mindre kunder hos Triolab. Att vara kontaktperson innebär att kunden i första hand vänder sig till dig via telefon och mail gällande frågor och ärenden som måste hanteras. Ditt fokus ligger vid kunden och att leverera bästa möjliga service. Vidare är det ditt ansvar att utbilda kunden kring instrumenten på plats i grupp för att säkerställa att de har fått information som gör att de känner sig trygga och nöjda med instrumenten och Triolab.

Hos Triolab kommer du att bli en del av ett härligt team bestående av 17 medarbetare där du arbetar nära andra Serviceingenjörer, Säljare och Applikationsspecialister. Du utgår från Triolabs kontor i Solna och kan i vissa fall utgå hemifrån beroende på kundens placering. Du har dina testinstrument och reservdelar med dig och reser med en tjänstebil. I tjänsten förekommer cirka 25- 35 övernattningar per år, då inklusive utbildningstillfällen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Telefonsupport, installation, underhåll och service av instrument och system
 • Utbilda kunder kring instrument och system
 • Utveckla och upprätthålla goda kundrelationer
Om dig

Vi söker dig som har en gymnasial eller eftergymnasial utbildning, gärna inom teknik och/eller IT, som vill utvecklas i en samhällsnyttig bransch. Vi ser gärna att du har ett par års arbetslivserfarenhet, fördelaktigt från en roll där du bemött kunder, rest i arbetet och/eller har arbetat med teknik och/eller IT. Vidare ser vi att du besitter god datorvana och har lätt för att lära dig nya system. Om du har erfarenhet av Java, Middelware, MS SQL, Windows Server, API-lösningar och /eller Report builder system är detta meriterande. Du behärskar svenska så väl som engelska och innehar B-körkort.

Vidare söker vi dig som har hög arbetsmoral och som trivs bra i en ansvarstagande roll. Du förstår vikten av god service, är flexibel och anpassar dig efter kundens önskemål. För att lyckas i tjänsten ser vi också att du är noggrann, nyfiken och vill lära dig mer om yrket som Serviceingenjör. Värdesätter du också ett gott samarbete kommer du att trivas på Triolab!

Viktigt för tjänsten:
 • God kännedom och intresse för IT och/eller teknik
 • Tidigare erfarenhet av att ta ansvar för sitt eget arbete, service och kundbemötande.
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
Övrigt
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, Solna
 • Lön: Enligt överenskommelse
Låter rollen som Serviceingenjör hos Triolab AB intressant? Urvalet sker löpande så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Materialteknik, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)