Verksamhetsarkitekt Stora Projekt

Verksamhetsarkitekt Stora Projekt

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsarkitekt ska du bl a:
 • Stödja verksamheten med behovs- och kravanalys i syfte att säkra att utvecklingsinitiativ är korrekt kravställda samt beredda inför beslut.
 • Bidra till att verksamhetens utvecklingsinitiativ är samordnade, hanterbara, har rätt målbild och avgränsning samt har ändamålsenliga och effektiva leveranser.
 • Hålla ihop samt kontinuerligt utvärdera Stora projekts systemportfölj
 • Stödja förvaltningen i att säkerställa att verksamhetens behov av arbetssätt, it-lösningar och annat stöd, är ändamålsenliga och effektiva.
 • Stödja dokumentation och analys av processernas informationsbehov och kartlägga informationsflöden mellan processerna.
 • Medverka i att ta fram målarkitektur- och nulägesbeskrivningar på en detaljerad nivå och även på en högre abstraktionsnivå samt säkerställa att dessa efterföljs i den egna verksamheten.
Som verksamhetsarkitekt i Stora Projekt har du en mycket självständig roll och tillsammans med Digital Strateg utgör du en del av det verksamhetsnära stödet som skall stödja den digitala omställningen på Trafikverket. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra kollegor inom verksamhetsområdet och i Trafikverket

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom systemvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års erfarenhet av arbetsuppgifter som vi bedömer som relevanta för tjänsten, såsom process-, informations- och begreppsmodellering samt kravhantering av it- lösningar
 • har erfarenhet av förändringsledning
 • har erfarenhet från arbete i medelstora och stora organisationer i offentlig sektor och/eller näringslivet
 • kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som engelska
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen
Du drivs av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få digital teknik att bidra till ett modernt transportsystem och hur tekniken kan bidra till ett modernt och effektivt Trafikverk. Som verksamhetsarkitekt driver du förändringsaktiviteter och arbetar framåtriktat tillsammans med andra i organisationen. Därför ställer vi höga krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga, förmåga att arbeta självständighet samt ha ett strukturerat arbetssätt.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer är planerade att hållas på vårt kontor i Solna den 9/12 och 11/12.

Urvalstester kan förekomma i denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-27

Upplysningar

Rekryterande chef Gordana Markovic
0101238792

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Gordana Markovic
Telefon 0101238792
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 nov 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.