Uppdragsledare till Ostlänken

Uppdragsledare till Ostlänken

Arbetsuppgifter
Ostlänken är en ny stambana som i sin förlängning kan komma att bli den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Ostlänken är Sveriges hittills störta infrastrukturprojekt. Programmet är inne i ett skede där många arbetssätt och strukturer ska sättas på plats samtligt som löpande verksamhet ska hanteras. I det skedet vi befinner oss i behöver vi få in arbetar en uppdragsledare som kan avlasta Stabschef och Verksamhetsutvecklare i deras arbete. Du kommer att driva programövergripande uppdrag inom verksamhetsutveckling för att bidra till effektiv styrning och ledning av programmet genom att säkra kvalitativa arbetssätt. Med andra ord ett fantastiskt roligt uppdrag för rätt person!

I rollen du med implementering och utveckling av programmets gemensamma arbetssätt och den organisatoriska linjestyrningen samt stöd till ledningsgruppen för programmet. Fokus i rollen är att driva och följa upp förbättringsarbetet för att nå programmets mål. Du kommer bland annat att bidra i arbetet med att hålla ihop Ostlänkens samlade arbete kring diarieföring, hållbarhet, resursplanering, gemensam programkultur, organisationsplaner och uppdragskontor. Ostlänken kommer att flytta till nya lokaler och du kommer även att var en stor del i att förverkliga detta samt att implementera förvaltningsstruktur för kontoret. Rollen innebär även olika typer administrativa uppgifter som exempelvis diarieföring.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du har god förmåga att organisera att planera och du har lätt för att analysera information och hitta hållbar lösningar. Du har en god samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera med andra.

Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleexamen (180 hp) med exempelvis inriktning inom ekonomi, samhällsbyggnad, management, organisationsutveckling eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av att arbeta som uppdragsledare eller projektledare och har arbetat inom både operativa och strategiska frågor
  • har erfarenhet av verksamhetsutveckling i en stor och komplex organisation
  • har aktivt arbetat med förändringsledning i en organisation
  • har mycket goda kunskaper Officepaketet, speciellt i Excel och Powerpoint
Det är meriterande om du
  • har arbetat med organisationsutveckling
  • har erfarenhet från offentligt förvaltning samt inom stora infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet av att arbeta med förvaltning av kontorslokaler, hyresavtal etc.
Tjänsten är en visstidsanställning med start så snart som möjligt till och med 2022-06-01.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-04

Upplysningar

Rekryterande chef Linda Gullerström
0101242995

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Linda Gullerström
Telefon 0101242995
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 juni 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.