Trafikverkets Traineeprogram 2020

Trafikverkets Traineeprogram 2020

Arbetsuppgifter
Vårt traineeprogrammet består av två delar. Den gemensamma delen innehåller en central introduktion och ett gemensamt utbildningsprogram som ger dig en bred överblick av Trafikverket.

Den individuella delen innehåller en personlig utvecklingsplan samt praktik. Du har praktik inom olika delar av Trafikverket men kan även praktisera hos någon av våra samarbetspartners eller utomlands. Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Trafikverket.

Varje trainee har en handledare som ger stöd och vägledning under traineeperioden. Tillsammans med din chef och handledare utformar ni din individuella utvecklingsplan. Det är verksamhetens behov samt dina intressen och ambitioner som styr hur just din traineeperiod kommer att se ut.

Vi söker dig som har ett stort engagemang och vilja att lära och utvecklas. Vi vill lära dig allt vi kan - din framtid finns hos Trafikverket!

Kvalifikationer

Vem är du?

Du som person drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Vidare har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma.

Vi söker dig som:
  • har civilingenjörsexamen alternativt en högskole-/universitetsexamen om minst 180 hp/300 hp, inom några av följande inriktningar: samhällsplanering, samhällsbyggnad, kulturgeografi, industriell ekonomi, väg - och vattenbyggnad, järnväg, teknik, ekonomi, logistik, it, telekom, kvalitetsledning eller annan inriktning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har svenskt B-körkort för vissa av årets tjänster
Vissa av årets tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer då att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information.

Låter det intressant? Läs mer om årets spännande tjänster i länken nedan, där hittar du även kontaktuppgifter till rekryterande chefer!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. I denna rekrytering kommer vi att använda oss av webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-17

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

Ansvarig rekryterare Amanda Larsson
0101230343

Ansvarig rekryterare Elena Buzakova
0101259932

SACO Nils Brandberg
0101232497
Mer info
Kontaktperson Charlotte Olsson
Telefon 0101231103
Område Solna
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.