Trafikverkets Traineeprogram 2019

Trafikverkets Traineeprogram 2019

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Traineeprogrammet består av två delar. Den gemensamma delen innehåller en central introduktion och ett gemensamt utbildningsprogram som ger dig en bred överblick av Trafikverket.

Den individuella delen innehåller både en personlig utvecklingsplan och praktik. Du har praktik inom olika verksamhetsområden i Trafikverket men kan även ske hos någon av våra samarbetspartners eller utomlands. Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Trafikverket.

Varje trainee har en handledare som ger stöd och vägledning under traineeperioden. Du, din chef och handledare utformar din individuella utvecklingsplan. Det är verksamhetens behov samt dina intressen och ambitioner som styr hur just din traineeperiod kommer att se ut.

Du erbjuder oss ditt engagemang, liksom din vilja att lära och utvecklas hos Trafikverket. Kanske är du en av våra framtida ledare? Vi vill lära dig allt vi kan - din framtid finns hos Trafikverket!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har civilingenjörsexamen alternativt en högskole-/universitetsexamen om minst 180 hp inom något av följande områden: agronom, ekonomi, fastighetsrätt, fysisk planering, industriell ekonomi, informationssäkerhet, IT, nationalekonomi, juridik, järnväg, lantmäteri, logistik, matematik, samhällsbyggnad, samhällsplanering, samhällsvetenskap, systemvetenskap, teknik, trafikmodeller, trafikplanering eller väg och vatten
  • har en examen som är högst två år gammal. För att du ska bli antagen som trainee gäller att du har tagit ut din examen senast vid anställningstillfället, september 2019
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga, du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma och har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer samt har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-18

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Sören Svensson
0101231102
Mer info
Kontaktperson Här hittar du årets tjänster
Telefon 0101231103
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Trainee
Sista ansökningsdag 18 feb (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.