Teknisk specialist Signalteknik

Teknisk specialist Signalteknik

Arbetsuppgifter
Som Teknisk specialist signalteknik kommer du huvudsakligen att stödja ett eller flera stora infrastrukturprojekt inom järnväg såsom exempelvis Norbottniabanan, ERTMS, Hässleholm-Lund, Fyrspår Uppsala eller Göteborg-Borås. Du kommer att stödja projektet från tidiga skeden utifrån förstudier, planeringsfas och genom byggfas, utifrån vår roll som beställare. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att medverka vid konsult- och entreprenadupphandlingar med exempelvis framtagande av uppdragsbeskrivningar, kravspecifikationer och omfattningsbedömningar.

Som teknisk specialist kommer du att ha möjlighet att arbeta med alla förekommande typer av anläggningar inom området vilket omfattar allt ifrån reläbaserade system till datorbaserade system och ERTMS. Du är uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom ditt specialistområde och du har även möjlighet att medverka i utvecklings- och forskningsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
  • vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt, signalteknik.
  • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter, uppdateringar och framtagande av tekniska dokument och standarder.
  • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt
  • stödja projektledningen under genomförande av plan-, projektering- och byggskede med externa parter såsom exempelvis leverantörer, myndigheter och allmänheten.
Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du kvalitetsmedveten med högt säkerhetstänk. Du är analytisk och du har god förmåga att leverera resultat. Rollen innebär många kontaktytor och du är kommunikativ och har en god förmåga att samarbeta med andra.

Vi söker dig som
  • har teknisk högskoleutbildning 180hp (120p) eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet eller utbildning som bedöms vara likvärdig
  • har några års erfarenhet inom signalteknik
  • har kunskap och erfarenhet inom signalsystem som komplett tekniskt system och har god förståelse för signalsystems livscykel och underhållsbehov över tiden
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete som BEST -samordnare, signalprojektör eller arbetsledare signal.
  • har gått kurser inom signalteknik hos Trafikverksskolan
Möjliga placeringsorter för tjänsten är: Solna, Lindköping, Norrköping, Göteborg, Luleå, Umeå eller Malmö

Malika Abouhult är rekryterande chef för orterna Solna, Lindköping, Norrköping, Luleå och Umeå

Martin Hultén är rekryterande chef för orterna Malmö och Göteborg

Tester förekommer i denna rekryteringsprocess.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-06

Upplysningar

Rekryterande chef Malika Abouhout
0101230815

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

Rekryterande chef Martin Hultén
0101236907
Mer info
Kontaktperson Malika Abouhout
Telefon 0101230815
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 nov 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.