Teknisk Specialist inom Byggnadsverk

Teknisk Specialist inom Byggnadsverk

Som Teknisk Specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Du tillhör avdelningen Teknik, Miljö & Fastighet och enheten Anläggning, som stöttar alla våra program inom Stora projekt och Nya stambanor.

Som specialist arbetar du i något av våra program som t.ex. Ostlänken, Mälarbanan eller Södertälje slussar m.fl. Programmen befinner sig i flera olika skeden, allt från planläggning till framtagning av förfrågningsunderlag och till full produktion, där olika utmaningar väntar.

Som specialist stödjer du där delprojekten inför upprättande av handlingar med hänsyn till gällande kontrakt. Detta görs genom regelbundet samarbete med projektledningen, samt med att träffa våra leverantörer i olika typer av möten för att t.ex. ge vägledning i projekteringen, diskutera leveranser, utföra kontroll och granskning samt föra samtal med byggledare under produktionen. Du medverkar även i upphandlingsarbeten och utvärderingar.

Tjänsten innebär ett dagligt samarbete med angränsande ämnesområden. Du kommer att ha möjlighet att bolla aktuella frågor med ett stort antal mycket erfarna specialister i olika delar av Trafikverkets verksamheter, samt att delta i tekniknätverk. Tjänsten ger dig också möjlighet att arbeta med strategisk utveckling av rutiner och regelverk samt att lägga grunden för och delta i forskning och innovation.

Enheten Anläggning består idag av ungefär 65 medarbetare inom ämnesområdena Arkitektur, Bergteknik, Byggnadsverk, Geoteknik, Hydrogeologi, Mätteknik och LCC. Dina närmsta kollegor inom ämnesområdet Byggnadsverk består idag av 14 stycken mycket erfarna specialister inom bro- och anläggningskonstruktion.

Byggnadsverk har ett stort nätverk inom Trafikverket - där ungefär 45 specialister regelbundet träffas och delar med sig av sina erfarenheter, och där olika samarbetsprojekt mellan verksamhetsområdena ständigt pågår.

Här finns nu möjligheten att få arbeta tillsammans med några av branschens mest erfarna specialister inom bro- och anläggningskonstruktion. Så är du redo att ta nästa steg och fördjupa dina kunskaper som byggnadsverkare och beställare genom att arbeta och utvecklas tillsammans med kollegorna i Sveriges största, och mest spännande projekt - passa då på att söka denna tjänst!

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du god förmåga att kommunicera med din omgivning, samt förmågan att förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är också noggrann och har god problemlösningsförmåga, samt att du har förståelsen för att alla projektets skeden vid tillkomsten av ett byggnadsverk är viktiga för ett lyckat slutresultat.

Du har förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, produktionsmetoder, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, och att du är självgående, samt kan bygga långsiktiga relationer såväl internt som externt

Vi söker dig som
  • har civilingenjörsutbildning mot Samhällsbyggnad/Väg- och vattenbyggnad med inriktning mot brokonstruktioner, eller annan ingenjörsutbildning som tillsammans med relevant erfarenhet kan bedömas som likvärdig
  • har flerårig yrkeserfarenhet av arbete med att upprätta konstruktionsberäkningar till brokonstruktioner i enlighet med Trafikverkets regelverk
  • har arbetat som teknikansvarig eller uppdragsansvarig avseende byggnadsverk i tidiga skeden, så som i lokaliseringsutredningar och väg- eller järnvägsplaner
  • har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har arbetat med att upprätta konstruktionshandlingar för tunnlar enligt Trafikverkets regelverk
  • har arbetat med att framställa arbetsritningar till stål- eller betongkonstruktioner
  • har erfarenhet av att arbetat med öppningsbara broar
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område samt nationellt, kan resor i tjänsten bli aktuella.

Intervjuer sker via Skype.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-AT1

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-11

Upplysningar

Rekryterande chef Jesper Daniel
0101236847

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Rafael Moreno Hernandez
0101241847
Mer info
Kontaktperson Jesper Daniel
Telefon 0101236847
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 maj 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.