Teknikingenjör berg

Teknikingenjör berg

Arbetsuppgifter
Som Teknikingenjör Berg är du ett stöd till våra bergspecialister i våra största investeringsprojekt. Det innebär att du medverkar vid utredningar, koordinerar och administrerar. Utredningarna kan handla om geologi, bergmekanik och cement injektering. Koordinering innefattar bland annat våra bergarbetarutbildningar där du även ansvarar för den övergripande administrationen och certifiering.

Du är med och bidrar med stöd, rådgivning och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden. I nära samverkan med konsulter och entreprenörer tillser du att Trafikverket bygger hållbara konstruktioner som går att underhålla samt att Trafikverkets regelverk följs i våra projekt. Du arbetar med tekniska utredningar, forsknings- och innovationsprojekt, omvärldsbevakning samt har möjlighet att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer.

I rollen som Teknikingenjör har du ett nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden, samt samverkar med projektörer, entreprenörer och konsulter. Arbetet genomsyras av ett kreativt samarbete mellan de olika teknikområdena. I projektens olika skeden jobbar vi tillsammans för att få fram de bästa lösningarna avseende såväl tekniska aspekter som miljö och livscykelkostnad. Tjänsten ger utrymmen för fortsatt utveckling inom området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning på master nivå inom berg och/eller geologi, med inriktning mot berggrundsgeologi, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
  • har arbetat med cementinjektering i hårt berg
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att samordna och leda andra i projektform.
  • har erfarenhet inom teknikområdet från infrastrukturprojekt både i projekterings- och i byggskedet
  • har erfarenhet av att arbeta med utbildningar
  • har arbetat med Trafikverkets och andra styrande regelverk
  • har erfarenhet av cement och cementkemi från fält eller laboratorium
  • har erfarenhet av geologiska fältundersökningar
Som person har du en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och självgående. Du arbetar strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig. Du behöver även ha ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Intervjuer är planerade att ske vecka 47 på Trafikverkets kontor i Solna strand

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-13

Upplysningar

Rekryterande chef Lena Fogelgren
0101241573

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Lena Fogelgren
Telefon 0101241573
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 nov 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.