Specialist elkraftteknik

Specialist elkraftteknik

Som specialist inom elkraftteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som specialist inom elkraftteknik kommer du ha möjlighet att påverka Stora Projekts tekniska utformning. Du kommer vara med och utveckla infrastrukturen inom ett eller flera vägprojekt samt stötta organisationen Stora Projekt för att lösa problem på så väl kort som lång sikt. I rollen är du sakkunnig inom området och bidrar till att projekten följer Trafikverkets ledningssystem och styrande regelverk inom ämnesområdet. Du kommer vara delaktig i projektets alla skeden som bl a innebär att specificera krav, stötta våra konsulter i tekniska frågor i projektering, till att ta över anläggningen utifrån de krav vi ställt. Att du följer den tekniska utvecklingen inom ditt specialistområde ser vi som en självklarhet.

Du kommer ha möjlighet att initiera och delta i utvecklings- och forskningsprojekt inom ditt område. Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Kvalifikationer
Som person är du självgående och initiativtagande. Du är lösningsorienterad och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem. Du trivs med att planera, prioritera och driva på ditt arbete för att uppfylla programmets och Trafikverkets gemensamma mål. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt, så är det viktigt att du har en hög samarbetsförmåga.

Vi söker dig som
  • har teknisk högskoleutbildning om 180 hp. Alternativt har du motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet i närtid och en annan utbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdigt
  • har flera års erfarenhet i närtid från stora infrastrukturprojekt inom området elteknik
  • har förståelse för elteknikens livscykel, underhållsbehov samt regelverk & standarder
  • har god systemkunskap inom flertalet av områdena; elkraft, reservkraft, eldistribution, belysning, kanalisation och fastighetsel
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska
Det är meriterande om du
  • har god kunskap och kan hantera Microstation och liknande CAD program
  • har god kunskap inom entreprenadjuridik och ingående delar i ett upphandlings- och entreprenadskede
Placeringsort är Solna.

Tester kan komma att användas som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-16

Upplysningar

Rekryterande chef Malika Abouhout
0101230815

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Malika Abouhout
Telefon 0101230815
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.