Specialist digital projekthantering (datasamordning)

Specialist digital projekthantering (datasamordning)

Som specialist inom digital projekthantering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta som specialist inom digital projekthantering i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom enheten digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar.

I rollen kommer du, tillsammans med andra kollegor, att arbeta som stöd i våra stora investeringsprojekt. Digital projekthantering följer hela byggprocessen från planering till avslut och överlämning till förvaltning. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika kravställningar och förvaltningssystem.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen i ett program. Din roll är som sakkunnig och sammanhållande gällande arbetssätt för informationsinsamling, informationsdelning, informationsåtkomst och säker informationshantering. Du säkerställer också att gällande arbetsmetodik och befintliga arbetssätt utvecklas, förankras och används. Du ser till att informationshanteringen sker strukturerat och att informationen är möjlig att finna och återanvända i projektens alla skeden. I rollen ingår det även att informera och utbilda i arbetssätt och krav. Vidare medverkar du vid kravställning och uppföljning av leveranser.

"Varför jag tycker att det är extra kul att jobba på beställarsidan är för att det är vi som är del i utvecklingen inom Digital projekthantering i branschen. Att dessutom få vara med att forma ett hållbart samhälle som sätter avtryck i framtiden är något jag tycker är väldigt häftigt"/ Specialist inom program Mälarbanan

Kvalifikationer
Arbetet kräver en god kommunikationsförmåga för att kunna förmedla budskap till mottagare på ett lätt och enkelt sätt. Du behöver också kunna ta eget ansvar, vara självgående och drivande i din roll. Rollen innebär mycket kontakter, både internt och externt, så det är viktigt att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning alternativt annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi sammantaget bedömer likvärdigt
  • har flerårig aktuell erfarenhet av digital projekthantering, datasamordning eller informationssamordning
  • har erfarenhet av att arbeta i dokumenthanteringssystem som tex SharePoint, ProjectWise, eller Chaos
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • har kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av anläggningsbranschen järnväg och/eller stor organisation
  • har erfarenhet av att ta fram och implementera krav och riktlinjer för dokumenthantering
  • har erfarenhet av att arbeta med regelverk och kravdokument
Placeringsort är Solna.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-16

Upplysningar

Rekryterande chef Emma Ritzén
0101233649

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Emma Ritzén
Telefon 0101233649
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.