Specialist avvattning

Specialist avvattning

Arbetsuppgifter
I tjänsten som specialist inom avvattningsteknik hanterar du väg- och järnvägsanläggningens avvattning samt påverkan på omgivningen avseende: vattenflöden, vattennivåer och föroreningstransport via vatten. Du är ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten.

Du arbetar oftast i nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. Du deltar i olika typer av projekt från plan- till byggskedet, där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Tjänsten innebär också att du samordnar närliggande teknikområden och jobbar då närmare projektledningen.

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla: regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt och standardiseringar. Du kommer också ha en möjlighet till omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt. En fantastisk möjlighet att vara med och påverka och driva utveckling inom ditt område - som enbart kan erbjudas här hos oss på Trafikverket!

Kvalifikationer
Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Roller innebär många kontaktytor så vi ser att du har en god samarbetsförmåga och är bra på att skapa relationer. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare ser vi att du kan ta egna initiativ och att du är van att arbeta självständigt.

Vi söker dig som
  • har en civilingenjörsexamen med inriktning väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer som likvärdigt
  • har god kunskap i närtid gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
  • har några års aktuell erfarenhet inom området avvattning från infrastrukturprojekt
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet/kunskap i konsult- och entreprenadjuridik
Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Placeringsort är: Solna, Eskilstuna eller Linköping.

Intervjuer kommer att ske i Solna alternativt via Skype den 3 september.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Du får en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet. Läs mer om våra förmåner och balans i livet på https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-23

Upplysningar

Rekryterande chef Emma Söderström
0101234878

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Emma Söderström
Telefon 0101234878
Område Solna
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 aug 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.