Specialist Geodetisk mätteknik

Specialist Geodetisk mätteknik

Arbetsuppgifter
Som specialist arbetar du i huvudsak med frågor inom teknikområdet Mätning och är Trafikverkets representant i investeringsprojekt. Du kommer att stötta våra projekt vid upphandling, genomförande och överlämning till driftenheten. Detta innebär identifiering och hantering av möjligheter, krav och risker i projektet samt att du medverkar i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av leverantörer. Vidare ingår att följa projektets framdrift, resurssättning och uppföljning av leveranser från projektets leverantörer.

Du kommer främst att vara ansvarig specialist för mätning i våra projekt exempelvis Ostlänken, Förbifart Stockholm och ERTMS och med hantering av frågor och metoder gällande geodetiska mätningsarbeten, mät- och ersättningsfrågor samt att du deltar i arbetet med att utveckla ett nationellt samordnat arbetssätt för teknikområdet. Det innebär exempelvis att du deltar i utveckling och granskning av interna krav- och rådsdokument, branschdokument, standarder och remiser. Du kommer även att ge information, samt tolkningar av Trafikverkets krav och råd.

Inom ditt område arbetar du aktivt med omvärldsbevakning, att identifiera utvecklingsbehov samt ansvara för utvecklingsfrågor.

Kvalifikationer
Som person har du förmågan att leda och samordna och är självgående inom teknikområdet. Du är du noggrann med hög känsla för kvalitet. Då arbetet innebär mycket kontakter internt samt externt är det också viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra.

Vi söker dig som
  • har universitets eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik eller annan relevant utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms som likvärdig
  • har mångårig erfarenhet inom geodetisk mätning i infrastrukturprojekt
  • har god kunskap gällande regelverk och ramverk inom följande områden: geodetisk mätningsteknik samt byggmätning och toleranser
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av mätningsarbete inom järnväg och entreprenadbranschen
  • har mätningsteknisk behörighet, typ 1 eller 2, utfärdad av Trafikverket.
Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-10

Upplysningar

Rekryterande chef Magnus Johnsen
0101234766

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
Mer info
Kontaktperson Magnus Johnsen
Telefon 0101234766
Område Solna
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 juni 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.