Säkerhetsspecialist

Säkerhetsspecialist

Arbetsuppgifter
Som specialist på sektionen för samhällssäkerhet arbetar du med att analysera, utveckla, implementera och följa upp arbetet med säkerhet och krishantering. Sektionen söker nu 3 stycken säkerhetsspecialister varav en är knuten till program Tvärförbindelse Södertörn, en knuten till program Fyra Spår Uppsala och en knuten till program Ostlänken.

Som säkerhetsspecialist kommer du att arbeta med skydd av säkerhetskänslig verksamhet mot spioneri, sabotage, terroristbrott och andra brott. Områden som informationssäkerhet, säkerhetsskyddsanalys, säkerhetsskyddade upphandlingar och krishantering är i fokus inledningsvis. Som ett led i detta kommer du även att hålla i utbildningar och övningar i programmen och du kommer att bidra till att ta fram nya arbetssätt och metoder i Trafikverkets verksamhetsområde "Stora Projekt".

I denna roll kommer du att få möjligheten att arbeta strategiskt med säkerhetsfrågor inom ett brett spektra och du kommer få chansen att utveckla och förbättra säkerhetsarbetet vidare. Du kommer att ha en nyckelroll för att främja en god säkerhetskultur i organisationen. Trafikverket håller på att utveckla säkerhetsorganisationen och detta innebär att du kommer vara med och forma det fortsatta säkerhetsarbetet och även kunna påverka innehållet i din roll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har en akademisk examen inom ett område som är relevant för tjänsten med en påbyggnadsutbildning inom samhällssäkerhet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom säkerhetsområdet
  • har goda kunskaper inom informationssäkerhet
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande är om du:
  • har arbetat med eller kunskap om metodstöd och verktyg för risk- och sårbarhetsanalyser och projektledning
  • har erfarenhet av att leda, utveckla och följa upp kvalificerat risk- och säkerhetsarbete i en större organisation.
För att lyckas i uppdraget är du analytisk och arbetar bra med komplexa och mångfacetterade problem som du bryter ner i sina beståndsdelar. Du är dessutom självgående och driver ditt arbete effektivt vidare på ett strukturerat sätt för att leverera efterfrågade resultat i tid. Vidare har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer kommer att ske 10-11 februari Trafikverkets kontor i Solna. Tester kommer vara en del av denna rekryteringsprocess.

Vill du läsa mer om programmen, vänligen läs mer på:

https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/vi-bygger-och-forbattrar/Tvarforbindelse-Sodertorn/

https://www.trafikverket.se/nara-dig/Uppsala/vi-bygger-och-forbattrar/fyra-spar-uppsala/

https://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-28

Upplysningar

Rekryterande chef Carin Rencrantz
0101234186

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Carin Rencrantz
Telefon 0101234186
Område Solna
Yrkesroll Administration, Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 jan 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.