Säkerhetsspecialist - el- och trafiksäkerhet järnväg

Säkerhetsspecialist - el- och trafiksäkerhet järnväg

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Enheten Säkerhet och arbetsmiljö inom verksamhetsområde Investering söker nu specialister inom el- och trafiksäkerhet järnväg för att stödja distrikt Väst och till distrikt Öst/Stockholm.

Rollen som säkerhetsspecialist innebär att du arbetar med det löpande säkerhetsarbetet med fokus på el- och trafiksäkerhetsfrågor. Arbetet kommer även innefatta frågor inom andra områden, t ex arbetsmiljö byggherreansvar. Som säkerhetsspecialist inom el- och trafiksäkerhet järnväg kommer du att arbeta med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning. I rollen ansvarar du för de arbetsuppgifter, frågeställningar och samordning som behövs inom dina områden. Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning, och analys gällande t ex arbetsplatskontroller och allvarliga olyckor.

I dina arbetsuppgifter ingår även t ex att:
 • Bidra i projektets arbete med riskanalys, projektspecifikation, kontrollprogram, tidplan
 • Medverka vid framtagande av förfrågningsunderlag och upphandling av leverantör
 • Granskning av t ex säkerhetsplaner
 • Stödja i uppföljning av leverantörer gällande t ex säkerhetsstyrning
 • Bidra med erfarenhetsåterföring i strategiska frågor
Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor och en hel del av arbetet sker via Skype.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
 • har erfarenhet av arbete med el- och trafiksäkerhet järnväg
 • har goda kunskaper om svenska lagar, regler och föreskrifter som gäller inom el- och trafiksäkerhet järnväg
Det är meriterande om du:
 • har universitets- eller högskoleexamen inom områden som är av relevans för tjänsten
 • har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
 • har erfarenhet av projektledarstöd
 • har erfarenhet av kontraktuppföljning och kontroller inom el- och trafiksäkerhet järnväg
 • har erfarenhet inom området arbetsmiljö byggherreansvar
Som person ser vi att du gärna att du trivs i att arbeta i en specialiststödsfunktion där du är van att självständigt ta dig an uppdrag som ligger inom din expertis. Du har en förmåga att se problem, identifiera åtgärder samt presentera lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du lyckas få fram budskap samt information som projektledningen kan ta till sig. Eftersom tjänsten innebär mycket kontaktytor är det då av vikt att du har god kommunikativ förmåga samt en god samarbetsförmåga.

Då tjänsten är placerad inom Investering kommer du arbeta i många olika projekt varav vi då ser en person som är flexibel i sitt förhållningssätt och kan anpassa sig till rådande situationer och omständigheter.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-28

Upplysningar

Rekryterande chef Stina Olsson
0101237144

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Stina Olsson
Telefon 0101237144
Område Solna
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 sept (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.