Riskspecialist (central)

Riskspecialist (central)

Arbetsuppgifter
Riskhantering, intern styrning och kontroll är viktiga frågor för oss på Stora projekt och vi söker nu en riskspecialist som första året arbetar centralt på enheten Riskhantering. Du stöttar enhetschefen med olika uppdrag inom den förflyttning som Stora projekt gör med sin riskhantering. Det kan vara utredningar, leda workshops och ta fram planer för hur vi förbättrar riskarbetet genom hela verksamhetsområdet. Du arbetar även ihop med enhetens riskstrateg och hjälper bland annat till med analys och rapportering av verksamhetsområdets riskbild eller uppgifter inom förvaltning som till exempel ta fram arbetssätt. Du kommer även att få vara ute i programmen och arbeta ihop med dina kollegor som arbetar som riskspecialister i ett specifikt program med bland annat utbildning eller workshops.

Därefter kommer du gå ut till ett av våra program och arbeta med att stötta dem i sitt arbete med riskhantering. I det arbetat är du drivkraften i programmets riskarbete, ger vägledning och agerar stöd till chefer, projektledare, riskägare, programmedlemmar och är en del av uppföljningen av leverantörers riskhantering. I arbetsuppgifterna som riskspecialist i ett program ingår att:
  • kontinuerligt sammanställa och analysera programmets riskbild som delges programledningen
  • förbereda material inför beslut på olika nivåer i programmet
  • samordna, följa upp, analysera, rapportera och driva på utvecklingen av riskhanteringen i den interna styrningen och kontrollen så som tertialuppföljningar och verksamhetsplanering.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har universitets- eller högskoleutbildning inom risk, projektledning eller management alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års arbetslivserfarenhet av riskhantering, kvalitetsledningsarbete alternativt från projektledning
  • behärskar svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet från ledningssystem, arbete i stora organisationer eller arbete inom infrastruktur eller samhällsbyggnad
  • har erfarenhet av förändringsledning eller implementeringsarbete
  • har erfarenhet av att arbeta med målstyrning
Som person:

Du har en stark kommunikativ förmåga, med förståelsen för hur du ska anpassa ditt budskap efter målgruppen och förmågan att förmedla det till mottagaren på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Då arbetet innebär mycket interna och externa kontakter är det viktigt att du också har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du förutser problem och bidrar till att organisation utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. För att bli framgångsrik i rollen är du också van att arbeta självständigt och att driva ditt arbete framåt men samtidigt att agera med flexibilitet när så behövs. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tester kan vara en del av denna rekryteringsprocess.

Intervjuer är planerade 27-28 februari 2020 på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-23

Upplysningar

Rekryterande chef Jenny Holm
0101235174

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Jenny Holm
Telefon 0101235174
Område Solna
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.